Dolar 32,5384
Euro 34,8990
Altın 2.437,23
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Ticari hayatta yeni dönem: Karekodlu Çek

Kredi kayıt bürosunun TOBB ve ülkedeki finans kuruluşları ile birlikte yürüttüğü karekodlu çek uygulaması Türkiye’de hayata geçti..

Ticari hayatta yeni dönem: Karekodlu Çek
Aksaray Anadolu AŞ
16 Kasım 2015 12:12

İş dünyası için tahsilattaki riskleri de en aza indirmesi beklenen karekodlu çek keşidecilerin kredi notları ve geçmiş dönem sicilleri göstermesi ile hem pratik bir yöntem hem de iş adam adamlarının ticari güvencesi oldu.

ATSO başkanı Ahmet Koçaş Karekodlu Çek Sistemi hakkında “Karekodlu Çek, çeki düzenleyenin (keşidecinin) banka ve şube bilgilerini, hesap numarasını ve çek numarasını içeren bir karekod (QR Code) basılmış özel bir çektir. Akıllı cihazlardaki Findeks Mobil Uygulamasına okutulan Karekodlu Çek vasıtasıyla, çek yaprağının doğruluğu ve keşidecinin geçmiş çek ödeme performansına ilişkin özet rapora ulaşılabilir.

Karekodlu Çek Sistemi’ni kullanmak için yapmanız gereken, basitçe bankanızdan Karekodlu Çek talebinde bulunmaktır. Karekodlu Çeklere ait bilgileri okutabilmek için de Findeks Mobil uygulamasını akıllı telefonunuza/tabletinize indirmek yeterlidir. Üye olduktan sonra çeklerin üzerindeki karekodu telefonunuzun/tabletinizin kamerasıyla okutabilir, çekle ilgili bilgilere onay beklemeksizin ulaşabilirsiniz şeklinde üyelerini bilgilendirdi.

ATSO Başkanı Koçaş, ayrıca olarak karekodlu çek’in şirketlerde bireyler menfatine olduğunu ve tüccarların risklere karşı koruyabilecekleri enstrümanların ticaret hayatına girdiğine vurgu yaparak üyelerinin lehine olacağını söyledi.

Çekle ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Kredi kayıt Bürosu (KKB) tarafından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) işbirliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile geliştirilen “Karekodlu Çek” uygulaması 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanıldığının altını çizerek Aksaray’da da Karekodlu çek için en kısa sürede alt yapısının hazırlanmasını için harekete geçeceklerini ifade etti.

Ticari hayatta yeni dönem olarak gösterilen “Karekodlu Çek” uygulaması; çek ile yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirerek ticareti daha kolay ve hızlı hale getirmeyi hedeflendiğini belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş , “Bu sayede piyasada karşılıksız ve sahte çek riskinin azalacağını ümit ettiklerini söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.