Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Tıp Fakültesi ailesi büyümeye devam ediyor

Tıp Fakültesi ailesi büyümeye devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
14 Mart 2018 12:39

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Tıp Fakültesi’nin şehre hissedilir şekilde katkı sunmaya başladığını söyledi.

– Artık Konuşacağımız Şey Mükemmelleşme Süreci –

Tıp Bayramı münasebetiyle Tıp Fakültesi akademisyenleri ve Aksaray Üniversitesi Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileriyle bir tanışma yemeğinde buluşan Rektör Şahin, Tıp Fakültesi’nin Aksaray için Tıp Fakültesi’nden daha fazla bir anlam içerdiğini belirtti. 2015 yılında göreve geldiklerini anımsatan ve o dönem şehrin en önemli gündem maddelerinden birisini Tıp Fakültesi’nin oluşturduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Pek çok sürecin ardından bu hayal gerçeğe dönüşmüş oldu. İsmen ve kurum olarak, sürece katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tıp Fakültemiz giderek gelişiyor ve bugün şehre hissedilir şekilde fayda sağladığı da görülebiliyor. Kadromuzu güçlendiriyoruz. Şu anda akademisyen sayımız 30’a yaklaştı. Bilim dalları konusunda da dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi aldık ve temel konuları aşmış durumdayız. Artık Tıp Fakültesi’nde konuşacağımız şey mükemmelleşme sürecidir. Elbette bazı sorunlarımız olacak ama bunları el birliği ve iyi niyetli şekilde çalışarak aşacağız. Bu aile büyümeye devam edecek” dedi.

– Bir Dönemin Hayalleri Şimdi Bizim Rutinimiz Oldu –

İl Sağlık Müdürü Dr. Cengizhan Kılıçaslan da, Tıp Fakültesi’nin kuruluş sürecinden buyana emeği geçen herkese ve özellikle de Rektör Şahin’e teşekkür etti. Önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyleyen Kılıçaslan, “Hastane ekibimizle ve akademisyenlerimizle birlikte -iki aylık süre içerisinde- 13 Bypass yapmış bir hastaneyiz. Başhekim olduğum ilk dönemlerde ‘Şehirde anjiyo yapılacak mı?’ diye soruluyordu. Bugün anjiyoda 3 bin 500’ü geçtik. Bir dönemin hayalleri şimdi bizim rutinlerimiz oldu” şeklinde konuştu. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan ise yeni kurulan bir Fakülte olduklarına dikkat çekerek, “Daha kat edeceğimiz çok yolumuz var. Bu yolda herkesin desteğine ve yardımına ihtiyacımız söz konusu. El birliği içerisinde güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

Açıklamaların ardından kısa vadede yapılabilecek çalışmalar istişare edildi. Rektör Şahin, Tıp Bayramının hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.