Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Tıp Fakültesi eğitim-öğretime başlıyor!

Fakülte’nin kurulması, aktif hale gelmesi, çeşitli anlaşmaların imzalanması, Öğretim Elemanı alımı, dekan ataması…

Tıp Fakültesi eğitim-öğretime başlıyor!
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mayıs 2017 02:01

Fakülte’nin kurulması, aktif hale gelmesi, çeşitli anlaşmaların imzalanması, Öğretim Elemanı alımı, dekan ataması… Başarıyla tamamlanan tüm bu süreçlerin ardından YÖK, Aksaray kamuoyunun merakla beklediği müjdeli bir haber daha verdi. TIP Fakültesi 30 öğrenciyle eğitim-öğretime başlıyor.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi’ne öğrenci alımını YÖK onayladı. Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, titizlikle ve samimiyetle yönettikleri sürecin Allah’ın yardımı, siyasilerin ve idarecilerin desteği, milletin duasıyla en hayırlı şekilde ilerlediğini söyledi. 30 öğrenci alımının onaylandığını, bu öğrencilerin ilk üç yıl Konya’da bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim alacağını belirten Rektör Şahin, “Öğrencilerimiz Temel Bilimlere dair ilk üç yıl Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde eğitim alacak. Bizler de bu süreç içerisinde altyapıya dair çalışmalarımızı mümkün olan en iyi seviyeye getireceğiz. Sonraki üç yıl ise öğrencilerimiz Klinik Bilimlere ilişkin eğitimlerini ASÜ’de alacaklar” dedi. Öğretim Elemanı alımı için ilan sürecinin devam ettiğini, diğer yandan Dekanın da Haziran ayı içerisinde görevine başlamış olacağını ifade eden Şahin, “Aylardır bu sürecin en hayırlı şekilde tamamlanması için çalışıyoruz. Elbette bu, tek başına bizlerin yaptığı bir çalışma değil. Gerek siyasilerimiz, gerek hastane yöneticilerimiz, gerekse Ankara bürokrasisinden isimler bizlere çok önemli katkılar sundular. Emek veren herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Prof. Şahin, hedeflerinin, toplumsal karşılığı olan yatırımları şehre kazandırmak olduğunu, bu doğrultuda çalışmalara devam edeceklerini vurguladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.