Dolar 32,3379
Euro 35,1488
Altın 2.241,94
BİST 8.740,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Tıp Fakültesi’ne 3 ay içinde Dekan ataması öngörülüyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray FM Radyosuna konuk oldu..

Tıp Fakültesi’ne 3 ay içinde Dekan ataması öngörülüyor
Aksaray Anadolu AŞ
11 Ocak 2016 17:12

Görevde bulunduğu 7 aylık süreci değerlendiren Rektör Şahin, Tıp Fakültesi başta olmak üzere, ASÜ’nün yeni fakültelerindeki son durumu anlattı; yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

– En Kısa Sürede Öğrenci Almayı Planlıyoruz –

Tıp Fakültesi’ne dair son durum hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Yusuf Şahin, 3 ay içerisinde dekan atanmasını öngördüklerini söyledi. Kamu Hastanelerinin eğitim için kullanılmasına dair Valilikle görüşmeler yapıldığından bahseden ASÜ Rektörü, “Bu görüşmelerden çıkan sonuçlar YÖK’e ve Sağlık Bakanlığı’na bildirildi. Olumlu cevap gelirse Aksaray’daki Kamu Hastaneleri, üniversitemizin Araştırma-Uygulama Hastanesi olacak. Buna bağlı olarak öğretim üyesi almaya başlayacağız. Akademisyenlerimiz hem öğrencilerimize eğitim verecek, hem de hastanelerde vatandaşlarımıza hizmet edecek” dedi. Kısa süre içinde öğrenci almayı planladıklarından da söz eden Şahin, “Bu hususta Konya’da bulunan Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversiteleriyle görüşmeler yaptık. Eğitim konusunda, öğrenci sayısı düşük olduğu için Selçuk Üniversitesi ile çalışmanın daha uygun olduğu görüşündeyiz. Prensip anlaşması sağlandı, süreci takip ediyoruz” dedi.

– 7 Ayda Bin Civarında Görüşme Yapıldı –

Şehir-Üniversite işbirliğine dair çalışmalar yapıldığını ve bu hususu son derece önemsediklerini ifade eden Rektör Şahin, 7 aylık süreç içerisinde bin civarında görüşme yaptıklarını, amaçlarının üniversiteyi bugün bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak olduğunu belirtti. Şehirde bulunan işadamlarıyla görüşmelerin ilk günden beri devam ettiğini, şehir dışında bulunan Aksaraylı işadamlarıyla da görüşmelerin başladığını kaydeden Prof. Şahin, “Kısa süre önce Yazıcı Holding yöneticilerinden Sayın Kamil Yazıcı ile görüştük. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Samimi ve verimli bir görüşme oldu. Bunun yanı sıra pek çok çalışmanın hayata geçmesi için üniversitelerin yöneticileriyle, işadamlarımızla, siyasilerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yaptık” dedi.

– Yayında Öne Çıkan Konular Neler Oldu? –

Yaklaşık 1,5 saat süren radyo yayınında Abdülkadir Ay, Leman Kulak ve Yasemin Akın’ın sorularını yanıtlayan Rektör Şahin’in öne çıkan açıklamaları şöyle:

Öğrenci Sayısı… Üniversitemizdeki öğrenci sayısı giderek artıyor. Geçen yıl yaklaşık 18 bin olan öğrenci sayısı bu yıl yaklaşık 21 bin oldu. Uluslararası öğrenci sayısı da 440’lardan 700’lere, ülke çeşitliliği ise 30’a yükseldi. Bu rakamlara bakıldığında ASÜ için “Aksaray’ın en büyük ilçesi” diyebiliriz.

Yeni Fakülteler… Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin Dekan ataması yapıldı. Mimarlık bölümüyle faaliyetlere başlanacak. 4 Öğretim Üyesi alıyoruz. 2017’de öğrenci alımı yapabileceğiz. İletişim Fakültesi’ne de Fakülte Sekreter atandı. Gazetecilik, Radyo Televizyon Sinema ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümleriyle eğitim öğretime başlamayı düşünüyoruz. Sağlık Yüksekokulumuzun ise Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüşmesi için yaptığımız çalışmalar sürüyor. Bu husustaki birkaç eksiği giderdikten sonra, yüksekokulumuz fakülteye dönüşmüş olacaktır kanaatindeyim.

İlçeler… Farklı ilçelerin meslek yüksekokulu taleplerine yönelik adımlar atıldı. Eskil’de Laborant ve Veteriner Sağlık programının kurulması için çalışmalar yapıldı ve Müdür ataması gerçekleştirildi. Son olarak öğretim üyesi ilanına çıkıldı. Ağaçören, Sarıyahşi ve Gülağaç ilçeleriyle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Bu ilçeler için de güzel neticeler almayı umuyoruz. Sultanhanı Kasabası’na ise Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu programı kuruldu. Bu program Türkiye’de bir ilki temsil ediyor.

EBYS… Üniversitemizde Elektronik Bilgi Yönetim Sistemine geçildi, evrak tamamen ortadan kalktı. İç yazışmalarımızın tamamı artık elektronik sistem üzerinden yapılıyor. Evrak getir-götür işleri sona erdi. Bu, işlerimizi hızlandıran bir unsur oldu.

İnternet/Online Eğitim… Güvenli ve saldırılara karşı korunaklı bir internet altyapısı kurduk.

Tezsiz yüksek lisans eğitimini internet üzerinden vermek için çalışmalar sürüyor. Öğrencinin artık ders için üniversiteye gelmesine gerek kalmayacak. Bu hem öğrenci, hem de akademisyen için son derece verimli bir imkân oluşturacak. 2017’de sistemin faaliyete geçmesini öngörüyoruz.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin yayın içinde sportif başarılar, kültürel ve sanatsal çalışmalar, bilimsel etkinlikler gibi konularda da açıklamalarda bulundu. Yayın sonunda Abdülkadir Ay, Rektör Şahin’e nostaljik bir radyo hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.