Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

TOKİ kiracıları huzursuz

Geçtiğimiz gün tespitleri daha önceden yapılan kiradaki 72 TOKİ dairesinin boşaltılması Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan kiracıları huzursuz etti.

TOKİ kiracıları huzursuz
Aksaray Anadolu AŞ
26 Ocak 2017 12:55

Geçtiğimiz gün düşük gelirli vatandaşları ev sahibi olmaları ve ikamet etmeleri için verilen dairelerin daha yüksek bedellerle başka kişilere verildiğinin tespit edilmesinin ardından boşaltılan yerler Cumhuriyet mahallesinde TOKİ’ye ait evlerde kiracı olarak ikamet eden diğer vatandaşları da huzursuz etti.

1+1 evlerde gerçekleştirilen boşaltma işleminin ardında diğer mülk sahiplerinin de harekete geçerek evlerin boşaltılmasını isteyeceğini belirten vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda;

“Bizler daha önceki yıllarda defalarca kez TOKİ çekilişlerine katılarak ev sahibi olmak istedik. Ancak kısmet olmadı. Şehir merkezine göre daha uygun bedelle kiraladığımız bu yerlerde ikamet etmeye başladık. Geçen gün bir bölgede 72 dairenin tahliye edildiğini duyduk. Bu tahliye işlemlerinin devam edeceğinden korkan ev sahipleri bizlerden derhal evleri boşaltmamızı istiyorlar. Anladığımız kadarıyla oturmasalar bile birkaç eşya yerleştirerek burada ikamet ediyormuş gibi görünecekler. Bu kış gününde bu kadar kiracı Aksaray’ın neresine yerleşecek. Madem öyle bu evleri içerisinde oturduğunu tespit ettikleri kişilere aynı bedellerle teslim etsinler. Ev sahiplerinin bu davranışları nedeniyle çok büyük bir kiracı sorunu ortaya çıkacaktır. Sadece bizler değil bir çok kişi ev sahiplerinden benzeri telefonları aldıklarını söylüyorlar. Bu evleri kimler alacak çekilişler ne zaman yapılacak. Buradaki iddialara göre tahliyesi gerçekleştirilen bu evlerin çadırlarda kalan Suriyelilere verileceği söylentisi yayılıyor. Burada bu kadar mağdur varken umarız böyle bir şey olmaz. Müşterileri hazır olan bu evlerin gerçekte ikamet edenlere verilmesini ve artık bazı kişilerin bu TOKİ dairelerini bir rant kapısı gibi görmemelerini istiyoruz. Burada ev sahibi olan bazı kişilerin çarşı merkezine daha yakın noktalarda birden fazla daireleri olduğu da iddia ediliyor. Bu iddialar doğru ise bu insanlara bu evler nasıl çıktı. Bunun da araştırılarak bunlara göz yuman memurların da cezalandırılması gerekmiyor mu?” diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.