Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

TOKİ’den Emekliye İkinci Bahar Projesi

İkinci Bahar Projesi kapsamında emeklilere Aksaray’da 356 konut satışı gerçekleştirilecek..

TOKİ’den Emekliye İkinci Bahar Projesi
Aksaray Anadolu AŞ
26 Şubat 2016 18:07

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, emekliye “İkinci Bahar Projesi” kapsamında Aksaray ile 356 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanyayı müjdeledi.

Emeklilerimizin yüzünü güldürmek isteyen TOKİ, geçen yılın sonunda emekliler için satışa sunduğu ve kuraların çekildiği Aksaray’da yoğun ilgi gösterilmişti. Ayrıca farklı olarak üretilen projelerden emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan uygulaması devam edecek. Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlara konut ihtiyacını karşılamada yıllardır “bir dost eli” yaklaşımıyla hizmetlerin sürdürüldüğünü ifade eden TOKİ Başkanı Turan, “Ülkemizin dört bir yanında, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğun bir çaba ve çalışma içindeyiz. Ev hanımlarımızdan işçilerimize, meslek örgütlerinden emeklilere her yaş grubundan tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

TOKİ Başkanı Turan, İkinci Bahar Projesi ile ülkemizin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilen konut projelerinden konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayrıldığını, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini ifade etti. Turan, “9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında 17 ilde inşa edilecek 4 bin 340 konut için emeklilerimizin ön taleplerini aldık ve akabinde hak sahibi olacakları belirlemek amacıyla kura çekilişlerini gerçekleştirdik. Satışa sunduğumuz bu konutlara emeklilerimizin yoğun ilgisi oldu. Şimdi de Aksaray ile birlikte 18 ilimizde hiç konut sahibi olamamış emeklilerimiz için 3 bin 361 konut için ön talep toplanacak” diye konuştu.

Başvuru 14 – 31 Mart’ta

Aksaray Merkez: 300 konut, Aksaray – Güzelyurt: 56 konut için TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile 14- 31 Mart tarihlerinde ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların konutlardan fazla olması halinde “hak sahibi belirleme kurası” çekilerek, konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emekliler ile sözleşme imzalanacak.

Konut Sahibi Olmayanlar Başvurabilecek

Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.