Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Toplu taşıma şoförlerine tek tip kıyafet uygulaması

Aksaray’da Toplu Taşıma araçlarının tamamen yenilenmesi ve Üniversite işbirliği ile şoförlere farkındalık ve iletişim eğitiminin verilmesinin ardından yine 186 şoför için tek tip kıyafet uygulaması başlatıldı..

Toplu taşıma şoförlerine tek tip kıyafet uygulaması
Aksaray Anadolu AŞ
25 Kasım 2015 15:32

Aksaray Belediyesi tarafından 186 toplu taşıma şoförüne belediye logolu, A kalite, Gömlek, kravat, pantolon, süveter ve kış mont ile askılığı dâhil şoför tanıtım kartı verildi.

Yine ayrıca Üniversite ile imzalanan protokol sonucu Aksaray’daki tüm toplu taşıma şoförleri için düzenlenen “Farkındalık ve İletişim” eğitiminde başarılı olan şoförlere sertifikaları dağıtıldı.

Aksaray Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen kıyafet teslim törenine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, belediye başkan yardımcıları, toplu taşıma aracı şoförleri ve basın mensupları katıldı.

BAŞKAN YAZGI “SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAMINDA HALKIMIZA DAHA GÜZEL HİZMETLER SUNACAĞIZ”

Aksaray’da toplu taşımada yapılan devrim nitelediğindeki yeniliklerin mimarı olan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmada Aksaray’a hizmet etme konusunda başta üniversite olmak üzere tüm kurumlarla ve odalarla işbirliği içinde olduklarını altını çizerek “Bizler Aksaray belediyesi olarak çalışmalarımıza birçok noktadan devam ediyoruz. Bunlardan biriside sosyal belediyecilik anlamında halkımıza daha iyi hizmet edebilmek ve onlara daha güzel sunumlar yapabilmek maksadıyla çalışmalarımız sürüyor. Fakat bunu yaparken de tek başımıza yapmıyoruz mutlaka içerisinde üniversitemiz oluyor. Odalarımız ve oda başkanlarımız oluyor. Bildiğiniz gibi görev ilk başladığımız zaman minibüsçülerimizin bir problemi vardı. Bizde bu konunun üzerine eğilerek bir çözüme ulaştırmaya çalıştık. Bundan sonra da inşallah daha güzel çalışmalarla devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Başkan Yazgı otobüslerin yenilenmesi konusunda fedakârlık yapan şoförlere teşekkür ederek “Aksaray’ımıza dışardan gelen öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın sizlerle daha iyi diyalog kurabilmesi sizlerin de onlara daha iyi hizmet edebilmeniz maksadıyla hem oda başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum. Hem otobüslerinizi yenilediniz. Hakikaten büyük bir fedakârlık gerekiyordu bunu yaptınız. Bunun için size teşekkür ediyorum. Ama dedik ki biz bununla kalmayalım sizlere tek tip bir kıyafet yapalım hem otobüse binenler hem de sizler için güzel bir sunum olur göze hoş gelen bir görüntü ortaya koyalım istedik ”dedi.

Şoförlere verilen eğitim konusuna da değinen Başkan Yazgı “Diğer ikinci bir husus ise Rektörümüzle konuştuktan sonra üniversitedeki hocalarımızdan destek almak suretiyle sizlere “Farkındalık ve İletişim” adı altında bir eğitim semineri düzenledik. Aynı zamanda şoför kardeşlerimiz için hazırlamış olduğumuz Tanıtım kimliklerini takdim ediyoruz. Dolayısıyla hem otobüslerimizle hem eğitimimizle hem de tek tip kıyafetlerinizle vatandaşlarımıza daha güzel şekilde hizmet verilecek bu çalışmalara imza atıyoruz. Bizlerle beraber hareket ettiğiniz için desteklerinizden dolayı halkımıza hizmet ettiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan Yazgı, Aksaray belediyesi olarak toplu taşıma şoförlerine verilen kıyafetlerle ilgili açıklamasında tek tip kıyafetin önemine dikkat çekerek “Tek tip kıyafet uygulamasında şoför kardeşlerimize gömlek, kravat, kazak, pantolon ve montların yer aldığı bir takım kıyafetler var. Bu takımları 186 adet toplu taşıma şoförümüze takdim ediyoruz. Bundan sonrada daha güzel hizmet etmek için elbirliği ve güç birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz ”dedi.

REKTÖR ŞAHİN “ YOLCULARIN FARKINDA OLMAK VE DÜZGÜN İLETİŞİM KURMAK DOLMUŞÇU ESNAFI AÇISNDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise yaptığı konuşmada toplu taşımada yapılan değişimlerin Aksaray’da farkındalık oluşturacak nitelikte olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum. Şehrin kılcal damarlarına inen hayata dokunan çalışmaları için. Hakikaten esnaf mutlaka önemli ama dolmuşçu esnafı, berberi, simitçisi bunlar hayatın aynı zamanda nabzını tutan kesimdir. Toplumda dolmuşa binmeyen yok. Toplumun tamamı bir şekilde dolmuşa biner. Onlarla muhatap olursunuz. İyisi de vardır. Kötüsü de vardır. Psikopatı da vardır. Çok nezih kibar davranışlar sergileyen insanlarda vardır. Hepsi bir şekilde sizin yolcunuz olur. O açıdan bunların farkında olmak ve onlarla düzgün iletişim kurmayı becerebilmek ve başarabilmek dolmuşçu esnafı bakımından oldukça önemli buna vesile olduğu için başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu arada kıyafetlerin de tek tipleştirilmiş olması kimin şoför olduğunun anlaşılması bakımından belki bir farkındalık oluşturacak diye düşünüyoruz. Belediye başkanımızın işaret ettiği iyileştirmeden dolayı Başkanımıza ve oda başkanına teşekkür ediyorum.”

ODA BAŞKANI ÖZTÜRK
“BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk’de konuşmasında 185 milyarlık yeni otobüsleri Başkan Yazgı’nın sayesinde 164 milyara aldıklarının özellikle vurgulayarak “ Belediye başkanımız sağ olsun bizim esnaf kardeşlerimiz ile devamlı iç içe. Aynı zamanda birlik yönetiminde. Belediye başkanımızın bir sorunu olduğunda tamamen oda başkanlarını toplar bizim esnaflarımızın görüşünü alarak bazı hizmetleri o doğrultuda yapar. Belediye başkanımız bizim esnafımıza geldi ‘Aksaray’ın çehresini değiştirelim’ dedi. Türkiye’de hiçbir vilayet 145 tane aracını yenileyemezken benim esnafım elini taşın altına koydu ve araçlarını yeniledi. Biz belediye başkanımıza söz verdik. “Ulaşımda diğer vilayetlerden daha önde olacağız” dedik. Öğrenciler, üniversitemize geldiği zaman civciv sarısı otobüslere bindiği zaman kış lastiği, kamerası ve güvenilir şoförü ile güvenli bir şekilde seyahat edecekler.
Şunu da inkâr etmeyelim 185 milyarlık otobüsleri 5 Milyarda arabadan düştü 180 milyara aldım. Belediye başkanım Efe Yazıcı’yı arayıp ‘Benim Aksaray’ıma 164 milyara araba vereceksiniz” diyerek araçları 164 milyara aldırdı. Belediye Başkanıma huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin toplu taşıma şoförlerine özel olarak hazırlanan tek tip kıyafet ile sertifikaları ve tanıtım kimliklerini takdim etti..

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.