Dolar 32,5955
Euro 34,7913
Altın 2.493,56
BİST 9.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C

Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası kutlu olsun

21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimleri Günü Kutlu Olsun..

Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası kutlu olsun
Aksaray Anadolu AŞ
23 Kasım 2016 15:49

21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimleri Günü dolayısıyla Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Uzm. Dt.Evrim Doğan açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada:” Ülkemizde 22 Kasım gününü içine alan hafta; toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamak, dikkatini çekmek, doğru alışkanlıklar kazandırmak ve genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olan ağız ve diş sağlığı konusunda yürütülen çalışmaları değerlendirmek amacıyla “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Ağız, sindirim sisteminin başlangıcıdır. Alınan besinler ağızda bulunan dişler yardımıyla sindirime hazırlanır. Bu nedenle dış ortamla ilişkili olan ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Dişlerin düzenli olarak fırçalanması, besin artıklarını diş aralarından uzaklaştırmak için ara yüz fırçaları ve diş ipi kullanımının alışkanlık haline gelmesi önemlidir. Ağız kokularının ve birçok rahatsızlığın diş çürüklerinden kaynaklandığı unutulmayarak, dil temizliğinin de fırça yardımıyla yapılması ihmal edilmemelidir. Ağız ve dişlerin sağlıklı olması, kişinin çiğneme fonksiyonunu yerine getirdiği gibi konuşma ve estetiği de olumlu yönde etkileyerek kişinin özgüvenine olumlu katkı sağlar.

Ebeveynlerin çocuklarımızın diş sağlığını önemsemeleri, koruyucu ve önleyici tedaviler olan fissür örtücü ve flor uygulamalarını yaptırmaları, çürüğü başlangıç aşamasında tespit ederek süt dişleri bile olsa tedavilerini muhakkak yaptırması önemlidir. Daimi dişlerin sağlıklı gelişimi, süt dişlerinin sağlıklı olmasına bağlıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı dişlere ve sağlıklı bir geleceğe sahip olabilmesi için diş taşlarının ağızdan uzaklaştırılması, ağızda başlangıç aşamasında olan çürüklerin tespit edilebilmesi ve ağız ve diş sağlığı ile ilgili her türlü şikayeti için merkezimize 6 ayda bir başvurması, günde en az 2 kere dişlerini fırçalaması, asitli ve şekerli yiyeceklerden sonra fırçalamayı ihmal etmemesi gerekmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı ilimiz Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ziyaret edildi Çocuk evleri projesinin amaçları, uygulamaları ve 0-18 yaş arası çocuklarımızın topluma kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar hakkında Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Muhittin Hilal Bey’den bilgi alınmıştır. Çocuk Koordinasyon Merkezi ve Çocuk Evlerinde bulunan çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı tedavileri için bir önceki yıl yapmış olduğumuz uygulama bu yıl da gerçekleştirilmiş, çocuklarımız diş fırçalama alışkanlığı ve ağız bakımı konusunda bilgilendirilerek diş macunu ve fırça dağıtılmıştır.
Bütün yaş gruplarının yaşam kalitesini etkileyen, ancak yaşamı doğrudan tehdit etmediği için genellikle önemsenmeyen diş ve diş eti hastalıkları, ülkemizde en sık rastlanan sağlık sorunlarından biri olmaya devam etmektedir. Ayrıca bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir. Diş Hekimlerimize; bireylerin diş hekimine gitme alışkanlığının kazandırılmasından, insan sağlığı için son derece önemli olan ağız ve diş sağlığının korunması ve diş-dişeti hastalıklarının tedavisine kadar büyük bir sorumluluk düşüyor. Ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmesini temenni eder, bu görevi özveriyle yerine getiren tüm diş hekimlerimizin ’22 Kasım Diş Hekimleri Gününü ve ‘Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutlarım. ” dedi. .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.