Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

TRSM Şizofren Tiyatrosu ödül getirdi

Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Tiyatro Topluluğu kurucusu Dr. Basri Köylü, Sabancı Vakfı tarafından ödüllendirildi..

TRSM Şizofren Tiyatrosu ödül getirdi
Aksaray Anadolu AŞ
4 Kasım 2015 15:29

Tamamen Şizofren hastalarını topluma kazandırmak adına sosyal sorumluluk projesi kapsamında harekete geçerek ADH TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezi) Tiyatro Topluluğunu kuran, topluluğun sahnelediği, tamamen şizofren hastaların oynadığı “Bende Varım” isimli oyunu yazan ve yöneten ADH Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü, Sabancı Vakfının 2015 yılı “Fark Yaratanlar” ödülüne layık görüldü.

Dr. Basri Köylü, ödülle ilgili olarak şunları ifade etti.

“ADH TRSM Tiyatro Topluluğu ile Dünya sayılı, ülkemizde ise bir ilki gerçekleştirdik. “Ben de Varım” isimli oyunla ülkemizde fark yarattık. 27 Kasım tarihinde Antalya’da yapılacak olan 51. Ulusal Psikiyatri Kongresinde tiyatro topluluğumuz sahneye çıkarak oyunumuzu sahneleyecek. Ayrıca CNN Televizyonunda yayınlanan 5N1K ekibi ve Sunucusu Cüneyt Özdemir, önümüzdeki günlerde Aksaray’a gelerek tiyatromuzla ilgili çekim ve röportaj yapacak. Bu başarı şahsımın değil, Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Tiyatro Topluluğunun ve Şizofren hastalarımızın başarısıdır. Sabancı Vakfı 2015 yılı “Fark Yaratanlar” ödülünü, tüm şizofren hastaları ve sesini duyurmakta zorlanan herkes adına alıyorum. Tiyatro Topluluğumuzu kurulduğu günden bu güne kadar sürekli destekleyen Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut ile Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr. Cengizhan Kılıçaslan’a, hastalarımızın ailelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sabancı Vakfı bu yıl 7.sini verdiği ödülü detaylı bir çalışma sonucu seçerek, çevresindeki sorunlara duyarsız kalmayan, sorunlar karşısında çözümün parçası olmayı seçen, çevresine ilham veren, aktif vatandaşlık örneği sergileyen, toplumsal potansiyelin gelişimini sağlayıp toplumsal duyarlılık bilincini arttırıp, gelecek nesillere aktaran, yenilikçi ve kalıcı değerler yaratan insanlara veriyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.