Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

TSE 77 ilde Araç Kontrol Merkezi oluşturuyor

Türk Standartları Enstitüsü ( TSE ) Türkiye genelinde 77 ilde araç kontrol merkezleri oluşturmak için ihaleye çıkıyor..

TSE 77 ilde Araç Kontrol Merkezi oluşturuyor
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ekim 2016 23:58

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş’ı geçtiğimiz gün içerisinde ziyaret eden TSE Aksaray İl Müdürü İsmail Karaca ve Konya İl Koordinatörü Hasan Demirtaş konu hakkında açıklama yaptılar.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), ülke genelinde 77 ilde Araç Kontrol Merkezleri (AKM) oluşturmak üzere ihaleye çıkıyor.  Bu ihale sonucunda hayata geçecek olan AKM’ler otomotiv sektöründe yeni bir iş ve gelir imkanı sağlayacak.

Enstitü, motorlu taşıtlarda LPG montaj, araç tadilatı ve montajı, ambülans muayenesi ve benzeri konularda yapmış olduğu araç kontrol faaliyetlerini daha uygun şartlarda gerçekleştirmek üzere bir ihale gerçekleştirecek. Bu ihaleyi kazanan firmalar TSE’nin yürüttüğü araç kontrol faaliyetleri için altyapı hizmeti verecek.

İhaleyi kazanan firmalar, söz konusu hizmetleri TSE tabelası ile verecekler. Böylece otomotiv sektöründe TSE güvencesi ile yeni, karlı ve prestijli bir işe başlamış olacaklar.

Mevcut Gelire Ek Gelir İmkânı

İhale şartnamesine göre; talipliler bir veya birkaç il için teklif verebilecek. İhaleyi kazanan firma 3 yıl süreyle TSE uzmanının yapacağı araç kontrol faaliyeti için işyeri ve yardımcı personel hizmeti sunacak. Söz konusu firma o ilde ihtiyaç duyulacak yeni AKM’leri de açma hakkına sahip olacak.

Teklif verecek firmaların ilin araç yoğunluğuna göre 80 ila 240 m2 arasında kapalı alanı olan işyerine sahip olmaları veya ön kira sözleşmesinin bulunması, ayrıca söz konusu işyerlerinin sanayi siteleri ve sanayi sitelerine yakın konumda olması gerekiyor.

Firmaların işyerlerinin uygun bulunması halinde ihaleyi kazanan firma mevcut işinin yanında araç kontrol hizmeti de verebilecek.  İhaleyi kazanan firma kontrol edilen araç başına bir hizmet bedeli alacak.

İhale 1 Kasım’da

01.10.2016 tarihli gazetelerde yayınlanan ihale ilanına göre ihale 01.11.2016 tarihinde gerçekleşecek. İhale şartnamelerine www.tse.org.tr adresinden veya TSE müdürlüklerinden ücretsiz olarak erişim imkânı bulunmaktadır.

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ “ MEVCUT GELİRE EK GELİR İMKÂNI DOĞACAK ”

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş konuya ilişkin olarak ihaleyi kazanan firmaların mevcut gelire ek gelir sağlayacaklarını belirtirken, yapmış olduğu açıklama da; “ Türk Standartları Enstitüsü  ( TSE ) ülkemiz genelinde 77 ilde araç kontrol merkezi oluşturmak için ihaleye çıkmaya karar vermiştir. İlimizin de 77 il içerisinde olması bizler adına sevindirici bir durumdur. İlimiz TSE Müdürü İsmail Karaca’nın ve Konya İl Koordinatörü Hasan Demirtaş’ın yapmış olduğu bilgilendirme Aksaray’ın sanayide öncü merkezi olan ATSO üyelerini yakından ilgilendirmektedir. İlimiz ve üyelerimiz adına yapılan her türlü çalışmanın ve projenin destekleyici olmaya devam ediyoruz.

Aksaray’ın daha iyi yerlerde olabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile koordineli olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştiren ilimiz bu nokta da başarılı bir şekilde projeyi hayata geçirecektir. Konu ile ilgilenen tüm firmalarımızı ihale ’ye davet ediyoruz ”Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.