Dolar 32,3347
Euro 35,1658
Altın 2.244,39
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Tükenirken Var Olmak

10 Eylül 2018 22:34

Sevgili Dostlar,

Sevmek nedir diye soru sorsam inanıyorum ki hepinizin vereceği bir cevabı vardır. Mesela bazılarınız “Sevmek inanmaktır” derken bazılarınız “Sevmek yaşamaktır” diyecek bazılarınız da “Sevmek sevdiği olmaktır” diyecektir. Hatta bazılarınız daha ileri gidip “Sevmek, tükenmektir. Sevmekten ölürken tekrar var olmaktır o sevgiden” diyeceklerdir.

Burada durup bir soluklanalım. Tariflerin hepsi de sevgiyi mutlaka tanımlıyordur. Ama son tarif benim sanki bam telime dokundu. Bir kez daha okuyalım mı tarifi?  “Sevmek, tükenmektir. Sevmekten ölürken tekrar var olmaktır o sevgiden”

     Bu söz bana öğretmenler için yapılan bir tanımı anımsattı. Neydi o söz? “öğretmenler bir mum gibidir kendisi tükenirken etrafını aydınlatır”

Bakın yeni bir eğitim öğretim yılı daha başlamak üzere. İki aydır okullarından ayrı kalan öğrenciler (ki ben onlara Can Tanelerim diyorum) okul hazırlığı için alış veriş yapmaya başladılar. Bunun yanında belki geçen sene okulda olan can tanelerimden bazıları bu sene okulda olmayacaktır kim bilir. Okulda olmamalarına pek çok sebep gösterilebilir elbette ama ben bu sebepler içinde sevgisizlik var mı diye düşünür, onlar adına üzülürüm.

Hazır yeri gelmişken kendimde bir eğitimci olmam hasebiyle tüm öğretmen arkadaşlarımın yukardaki sözün yani “öğretmenler bir mum gibidir kendisi tükenirken etrafını aydınlatır” sözünün kuru bir söz olmadığını, aslında öğretmen tükeniyor gibi gözükse de eğer sevgi vererek tükenmişse o tükenirken sevgi verdiği can tanesinde yeniden var olduğunu, olacağını bilmelerini isterim.

Son söz olarak da sevgiden cimrilik yapmamaları adına gönlüme düşen duyguları kendilerine armağan eder sevgilerimi iletirim.

OLMA SEVGİ CİMRİSİ

Her şey ol; yeter ki,
Olma sevgi cimrisi.
Gönülden olsun ver ki;
Olma sevgi cimrisi. 

Yoksa verecek malın
Ver gülerek selamın
Sor; öksüz, yetim halın
Olma sevgi cimrisi. 

Okşa yetim başını
Sil gözünden yaşını
Pişir çorba aşını
Olma sevgi cimrisi. 

Bugün olsa da küçük
Yarın olacak büyük
Sanma aileye yük
Olma sevgi cimrisi. 

Gülüdür çocuk evin
Çocukları çok sevin
Yetiştirmek ödevin
Olma sevgi cimrisi. 

Halil sen kendine bak
Gönlünde sevgi bırak
Seller gibi coşup ak
Olma sevgi cimrisi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.