Dolar 32,4916
Euro 34,5974
Altın 2.487,83
BİST 9.569,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Turizm yollarına İl Özel İdare desteği!

Aksaray’ın turizm değerleri etkin bir şekilde turizme sunuluyor..

Turizm yollarına İl Özel İdare desteği!
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mayıs 2016 20:26

İlimiz merkez sınırları içerisinde yer alan ve Nora ile birlikte Kapadokya’nın Batı’ya açılan kapısı durumunda olan Çanlı Kilise ‘ye giden turizm yolunun Akhisar ile Çeltek arası İl Özel İdaresi ekiplerince yapılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen yolun proje ve yapımına 2015 yılında başlanıldı. Çalışmaları İl Özel İdaresi tarafından yürütülen yolun yapımının 2016 yılı içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

Vali Şeref Ataklı, Aksaray’ın turizmde sahip olduğu kültür ve turizm potansiyelinin etkin şekilde turizmin hizmetine sunulacağını söyledi.

Vali Ataklı bu alanda birçok önemli çalışmanın başlatıldığına dikkat çekerek Akhisar Köyü sınırları içerisinde yer alan Çanlı Kilise’nin turizme etkin olarak sunulması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Turistlerin bölgeye ulaşımının daha rahat sağlanması için İl Özel İdaresi tarafından yol genişletme çalışması başlatıldığını ifade eden Vali Ataklı, çok eski zamanlara dayanan tarihi ile Çanlı Kilise ve çevresindeki kaya oyma yerleşim yerlerinin turizme kazandırılacağını söyledi.

Bölgenin yerli ve özellikle yabancı turistlerin bilmediği ancak kalıntıları ve yerleşim yapısı ile dikkat çeken bir büyüklükte olduğunu ifade eden Vali Ataklı: “Akhisar Köyünden başlayarak Çanlı Kilise önünden Çeltek köyüne giden turizm yolu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanan ödenekle İl Özel İdaresi imkanlarıyla yapılıyor. İl Özel idaresi makine ve ekipman desteği ile maliyetler önemli oranda düşürülerek buradaki çalışmalara başlandı. Yolun tamamlanmasıyla önemli bir kültür ve turizm değerinin daha ortaya çıkarılacak.  Aksaray’ın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeye yönelik bu tür çalışmalara devam edeceğiz.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.