Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Türkiye Çanakkale’de buluşacak

Aksaray İl Genel Meclis Başkan Vekili, Vilayetler Hizmet Birliği Encümeni ve Yönetim Kurulu üyesi Celalettin Kılıç, Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde yapımı planlanan Türkiye Çanakkale’de Buluşuyor Projesi’ni inceledi..

Türkiye Çanakkale’de buluşacak
Aksaray Anadolu AŞ
7 Aralık 2015 18:12

Yaklaşık 21 Milyon lira harcanarak yapımına başlanan Kültür Merkezi ve Öğrenci misafirhanesinin son durumunu inceleyen Celalettin Kılıç, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı tarafından görevlendirildi.

Celalettin Kılıç, Türkiye için çok önemli bir projenin hayata geçirileceği müjdesini vererek, “Vilayetler Hizmet Birliği bütçesi ile 2014 yılında Çanakkale Eceabat ilçesinde yapımı planlanan Türkiye Çanakkale’de Buluşuyor Projesi kapsamında yaklaşık 21 Milyon lira harcanarak yapılmakta olan Kültür Merkezi ve Öğrenci misafirhanesinin son durumunu inceledik. Kültür Merkezi yaklaşık 900 öğrenci konaklama kapasiteli Yurt tarzında yapılmış ve şu an %80 civarında bitmiş durumdadır. Türkiye’nin her tarafından Çanakkale’ye ziyaret amaçlı gidecek olan öğrenciler atalarımızın dünya ile savaştığı ve Türkiye birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan Çanakkale Destanı manevi duygusunu almak için gezilmesi ve görülmesi gereken en önemli diyardır. Öğrenciler okulları tarafından tur organizasyonları ile maliyeti az olsun diye akşamdan yola çıkıyorlar sabah Çanakkale’ye gittiklerinde o yorgun halleriyle manevi duygusu olan o yerleri uykulu ve yorgun ziyaret ediyorlar. Akşam olunca da çocuklar tekrar otobüse bindirilerek yaklaşık bin kilometre gibi bir yol kat ederek Aksaray’a dönüyorlardı. İnşallah 2016 yılında Çanakkale Kültür Merkezimiz bittiğinde Aksaray ve diğer İllerden gidecek olan öğrenciler için temsilciler Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğünü arayarak rezervasyon yaptıracak. Çanakkale’ye gidince öğrenciler tesisimizde konaklayarak dinlenecek, sabah dinç ve zinde olarak dedelerinin destan yazdığı yerleri ziyaret edecek Seyit Onbaşı’yı, Niğde’li Ali Çavuşu daha iyi tanıyacaklar. Tabyaları, Şehitliği ve Smilasyon merkezinde de canlı izledikten sonra memleketlerine döneceklerdir” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.