Dolar 32,3355
Euro 35,1734
Altın 2.241,30
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Türkiye su zengini bir ülke değil

KOÇ Holding eski Genel Müdürlerinden İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), TEMA Vakfı’nın davetlisi olarak “Su Savaşları, İklim ve Çevre” konulu bir konferans verdi..

Türkiye su zengini bir ülke değil
Aksaray Anadolu AŞ
3 Kasım 2015 13:18

Dr. Kurtoğlu konuşmasında, esasında Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını, su kaynaklarını çok dikkatli kullanması gerektiğini ve küresel ısınma sonucunda Türkiye’nin büyük problemler yaşayabileceğini belirtti. Su kaynaklarının etkin kullanılmasının, ileriki yıllarda uluslararası ilişkiler ve ekonomi başta olmak üzere, hayatın her alanını etkileyeceğini ifade eden Ramazan Kurtoğlu IŞİD, PKK, PYD gibi terör örgütlerinin var oluş sebeplerinin başında, Ortadoğuyu sulayan Fırat ve Dicle Nehirlerinin kontrolünün ele geçirilmesi arzusu olduğunu söyledi.

Aksaray TEMA İl Temsilcisi ve ASÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Kürşat Fırat ise, yeraltı sularının her geçen gün azaldığına dikkat çekti ve Dr. Ramazan Kurtoğlu’nu Aksaray’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Fırat, konferansın düzenlenmesine katkı sağlayan Aksaray Genç TEMA, ASÜ Doğa Topluluğu ve ASÜ İnşaat Topluluğuna da teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.