Dolar 32,3346
Euro 35,2006
Altın 2.247,92
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Türkiye’nin en büyük cezaevlerinden biri Aksaray’a yapılıyor

Aksaray-Konya Karayolu Ticaret Borsası karşındaki araziye Türkiye’nin en büyük Yüksek Güvenlikli Cezaevlerinden biri yapılıyor..

Türkiye’nin en büyük cezaevlerinden biri Aksaray’a yapılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
17 Ekim 2017 01:20

Aksaray-Konya Karayolu Ticaret Borsası karşındaki araziye Türkiye’nin en büyük Yüksek Güvenlikli Cezaevlerinden biri yapılıyor. Yaklaşık 2 bin dönüm arazide, ihale bedeli 519 milyon lira olan Adalet Bakanlığının tek seferdeki en büyük ihalesidir.

Önceki gün inşaat sahası alanında düzenlenen törenle birlikte cezaevi yapımını üstlenen yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Düzenlenen törene adalet bakanlığı Bakanlık Teknik İşler Dairesi görevleri ile birlikte Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, Defterdar Uğur Arslan, İl Müftüsü Cemalettin Bal, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Ramazan Altundağ, TSO Başkanı Ahmet Koçaş ve yüklenici firma temsilcileri katıldı.

Başsavcı Ramazan Akın, ceza infaz kurumunun inşa edileceği sahada yaptığı açıklamada, “Söz konusu arazi yaklaşık 2 bin dönümlük hazine arazisiydi. Valiliğimizin ve Defterdarımızın desteği ile Bakanlığa tahsis edildi. Bakanlık tarafından inşaat projesi ihale edildi ve ardından ihalesi kesinleşti. Bakanlık görevlilerimiz geldiler. Yüklenici firmamıza şimdi burada yer tahsisi yaparak işe başlayacaklar. Belediyemizde imar planı değişikliği, yollar ve alt yapı hizmetlerinde yardımcı oldular.

Adalet Bakanlığının Aksaray’da hayata geçireceği projede, biri açık olmak üzere, 6 adet yüksek güvenlikli ve toplamda 7 adet cezaevi olacak. Yapılacak cezaevi Aksaray ve çevre illerin ihtiyacına cevap verecek. Ön görülen süre 3.5 yıl, ancak müteahhit firmamız daha kısa sürede bitirmeyi taahhüt ediyorlar. Ben desteklerinden dolayı Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve Defterdarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplum huzur ve güveni için ceza infaz kurumlarının önemine dikkat çeken Başsavcı Ramazan Akın, “Toplum huzur ve güvenliği için suçluların toplumdan arındırılması için Cezaevi mutlak ve zorunlu bir ihtiyaç. Tehlikeli kişileri toplumdan arındıramazsak, ülke ve şehir güvenliğini sağlamayız. Bu nedenle Ceza İnfaz kurumlarının çok önemli bir fonksiyonu var. Cezaevleri, toplumda en az hastaneler kadar önemli. Devletimiz bu hususa önem veriyor. Yüksek güvenlikli, teknolojik donanıma sahip, her türlü alt yapısı olan bu kurumlarda, insanlar güvenlikli ve insan haklarına uygun ve sağlıklı bir şekilde muhafaza ediliyor. Islah edilmeleri için çalışılıyor

Yer teslimi tamamlandı. Bundan sonrası bakanlığımızın denetim elemanları tarafından takip edilecek. Bizde gerekli desteği sağlayacağız. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Adalet Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Geniş bir arazi kampüs şeklindeki inşa edilecek ceza infaz kurumu içinde, bir adet açık cezaevi ve 6 adet yüksek güvenlikli cezaevleri, büyük davalar için duruşma salonları, 500 adet lojman ve her türlü sosyal donatılara yer verilecek.

Yer tesliminden sonra Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başsavcı Ramazan Akın, Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve firma temsilcileri projeyi vaziyet planı üzerinden incelediler. Başkan Yazgı, belediye olarak alt yapı hizmetlerinin en kısa sürede sağlanacağını ifade etti. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Yer teslimiyle birlikte kurbanlar kesilerek dualar edildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.