Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Türkiye’nin en modern hayvan pazarlarından biri olacak

Aksaray Ticaret Borsası tarafından yapılan Canlı Hayvan Borsası inşaat sahasında bir dizi incelemelerde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Hayvan Borsası ve Canlı Hayvan Pazarının Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olacağını kaydetti..

Türkiye’nin en modern hayvan pazarlarından biri olacak
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ekim 2016 00:24

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Ticaret Borsasını ziyaret eden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Borsa Başkanı Hamit Özkök ve Borsa Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan ile görüştü. görüşme sonunda Başkan Yazgı ve Özkök, inşaatı büyük oranda tamamlanan Hayvan Pazarı inşaat sahasına geçtiler.

Günlük 3 Bin küçükbaş, Bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli olması planlanan tesis hakkında bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, “Aksaray Belediyesi ve Aksaray Ticaret Borsasının ortak projelendirmesi sonucunda çok kısa bir sürede hizmete sunacağımız ‘Aksaray Canlı Hayvan Borsası’ tesisi içerisindeyiz. Bu tesis birlik ve beraberliğin ortak işbirliği içerisinde gerçekleşen örnek tesislerinden biri. Biz bunu yaparken Aksaray’ın tarım ve hayvancılığına katkı sağlamak ve hizmeti en iyi şekilde verebilmek için Haluk Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde bu projeyi Aksaray’a kazandırmanın gereğini duyduk” diye konuştu.

Tesisin inşat sürecini anlatan Borsa Başkanı Hamit Özkök, “İnşaatına başladığımızda günden, açılışını yapacağımız güne kadar Belediye başkanı ve ekibiyle çok güzel uyumlu bir çalışma sergiledik. Bu çalışma sonunda içerisinde bulunduğumuz bu tesisi meydana getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz hep birlikte. Canlı Hayvan Borsasımız, Türkiye’nin modern donanımlı, en son teknolojilerine sahip örnek bir tesis olacak.

Ben Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Kendisinin söylediği gibi Aksaray’a yapılan her proje ‘Bizim projemizdir’ diyerek heyecanını kaybetmeyen başkanımızın bu düsturundan hareketle, aldığımız destekle bu projeyi ortaya çıkardık. ‘Şimdi bu zamanlar laf üretme zamanı değil, taş üstüne taş koyma zamanıdır’ diyor. Ve bu zamana kadar yaptığımız projeler ve bundan sonra yapacaklarımız işlerle birlikte belediyemiz, valiliğimiz, siyasetçilerimiz, bürokratlarımızla Aksaray hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yine birlikte olmak budur ve kanıtı bu eserdir. Başkanıma tekrar teşekkür ederek kendisini tebrik etmek istiyorum” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise Aksaray’a yapılacak en ufak hizmete bile destek vereceğine vurgu yaparak “Bizim her zaman hedefimiz şu; oda başkanlarımızla ve odalarımızın yapmış olduğu projelere belediye olarak katkı sağlamak suretiyle şehrimizi marka bir şehir yapmaktı. Allah razı olsun, bunun çok güzel bir örneğini de bu adımla attınız. Ben Borsa Başkanı ve meclis üyelerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Avrupa’da ki hayvan pazarları ile ülkemizde örnek hayvan pazarlarının entegrasyonu ile projelendirilen Aksaray Canlı Hayvan Borsası örnek bir tesis olduğunu aktaran Başkan Yazgı, “Borsamızın hemen yanına Canlı Hayvan Borsası kuruyoruz. Her detayı ile o kadar mükemmel olmuş ki, Avrupa standartlarına ne varsa şuan Aksaray’ımızda o olacak. Bölgemizin değil Türkiye’nin en modern Hayvan Borsasını biz burada gerçekleştiriyoruz. Gördüğüm kadarıyla bu Hayvan Pazarı, hem küçükbaş ve hemde büyükbaş hayvanlarının en uygun şartlarda burada sergilenmesine olanak sağlayacak. Sanıyorum inşatı tahmin edilenden daha kısa sürede bitti. Çatı kısımlarında montaj ve kaplama devam ediyor. Tarih vermek erken olur mu bilmiyorum ama Ocak ayında açılması planlanıyor. Ben şimdiden emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Belediye olarak ekibimizle ve borsamızla güzel projeler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın hemen ardından Özkök ise “Bizlerde omuz omuza vererek Aksaray’ımız için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek cevap verdi.

Başkan Yazgı, inşaat alanı içerisinde yine borsa tarafından yapılan restoran ve sosyal hizmet binalarının inşaatını da gezdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.