Dolar 32,5646
Euro 34,8782
Altın 2.431,80
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Tuz Gölü’nde yalın ayak turizmi

Başkent’e sınırı olan, her yıl yerli ve yabancı olmak üzere binlerce turistin ağırlandığı Tuz Gölü, yeni turizm sezonunu açtı..

Tuz Gölü’nde yalın ayak turizmi
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mayıs 2016 18:59

Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlar, ziyaret ettikleri Tuz Gölü’nde yalın ayakla gezinip, bu doğa ortamı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyorlar.

Ankara, Aksaray ve Konya illerinin ortasında yer alan, Lut Gölü’nden sonra dünyanın ikinci tuzlu gölü olma özelliği taşıyan Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Tuz Gölü’nde yalın ayak yürüyüş yapan yerli ve yabancı turistler, gün doğumu ve batımındaki manzarayı izlemenin de keyfini sürüyorlar. Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde 60’ını karşıladığı belirtilen Tuz Gölü’nde turistik tesis işletmecileri, turistlerin merak etmeleri nedeniyel Tuz Gölü’ne yoğun ilgi gösterdiklerini belirtiyorlar.

Türkiye’nin dört bir yanından düzenlenen turlarla veya özel araçları ile Tuz Gölü’ne gelen yerli ve yabancı turistler, tuzdan yapılmış doğal ürünlere de ilgi gösteriyorlar. Kışın üzeri su olan tuz, henüz suyun çekilmemesine rağmen insanlar üzerinde yalın ayakla yürüyor. Aynı zamanda E-90 karayolu üzeri olan Tuz Gölü, Kapadokya’ya gezisine çıkan yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi..

Mayıs ayında turizm sezonu açan Göz Gölü’ne havaların iyice ısınmasıyla birlikte turist sayısında da artış olması bekleniyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.