Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Tüzün: “Köylerimiz artık daha yaşanabilir hale gelmiştir‏”

Aksaray İl Özel İdaresi bir çok alanda hizmet seferberliğini gerçekleştirerek her köyde ve kırsal alanda çalışmalar son surat devam ediyor..

Tüzün: “Köylerimiz artık daha yaşanabilir hale gelmiştir‏”
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ekim 2015 23:53

Aksaray’ın dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Özel İdare ekipleri kırsalda yaşayanların yaşamaktan mutlu olacağı köylerin şehirleri aratmayacağı bir Aksaray için var gücüyle çalışıyor.

İl Genel Meclisinin katkılarıyla 2015 yılı yatırım bütçesi bir önceki yıla göre 2 kat arttırılarak köylere yapılan hizmetler de 2 kat artmış oldu. Çalışma planları revize edilerek, her ilçe belde ve köylerde Yol Yapım Çalışmaları, köy içi Parke taşı döşeme işleri,İçmesuyu Depoları, su nakil hatları, Kapalı devre tarımsal sulama sistemleri, hayvan içmesuyu tesisleri, gölet çalışmaları, Çöp konteynırları ve çocuk oyun parkları gibi hizmetleri köylünün ayağına kadar iletilmektedir.

Konuyla ilgili Aksaray İl Genel Meclis Başkanı M.Muammer Tüzün; yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, ‘’2015 yılı itibari ile 60 Km. I.Kat Asfalt, 100 Km. 2.Kat asfalt Tüm Köylerimize 450.000 M2 Parke taşı Döşenmiştir. 3.250 Adet Çöp Konteynerleri dağıtılarak ve Çöp toplama işlerimiz titizlikle yürütülerek Kırsalda yaşayan halkımızı daha sağlıklı daha yaşanabilir hale getirdik. Köylerimize 2015 yılı itibari ile 23 adet Gömme depo, 4 adet ayaklı depo, 34 Köyün İçmesuyu Depoları Modernize edilmiştir. 2 adet İçmesuyu Şebekesi ve 6 Adet Köyün Kanalizasyon fosseptik çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca 6 Yerleşim birimlerimize Yerüstü sulama Tesisi inşaatı 2 yerleşim birimlerimize de Yeraltı Sulama Tesisi nin ihalelerinin ve sözleşmelerinin yapılarak Aksaray’ımıza kazandıracağız.yine 2015 yılı itibari ile 42 Köyümüze oyun parkları kurularak köylerimizin ve kırsal kesimde yaşayan halkmızın şehirlerden farksız hale getirdiklerini beyan ederek, 539 km.lik köy bağlantı yollarının bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra köy içi yolların bakımlarının yapılarak Şehirde ne varsa, köyde de olsun’ anlayışıyla yola çıktık. İl Özel İdaremizce Hazırladığımız projeleri tek tek gerçekleştirdik. Köylerimiz giderek güzelleşiyor. Artık köylerimizde yaşayan insanların sosyal refahına nasıl katkı yapabileceğimiz konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. ilimiz için güzel ve verimli yatırımlar yapmayı nasip ettiği için öncelikle Cenabı Allah’a şükürler olsun.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.