Dolar 32,5663
Euro 34,8269
Altın 2.433,30
BİST 9.701,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 29°C
Paz 28°C

Ufka Yolculuk 5 Aksaray ödülleri sahiplerini buldu

Ufka Yolculuk 5 Kur’anı-ı Kerim meali bilgi yarışması ödülleri sahiplerini buldu..

Ufka Yolculuk 5 Aksaray ödülleri sahiplerini buldu
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mayıs 2017 19:33

Ufka Yolculuk 5 Kur’anı-ı Kerim meali bilgi yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

AKÇED Aksaray Kültür Çevre Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen Ufka Yolculuk 5 Kur’anı-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. 1 Mayıs Pazartesi günü saat 20:30’da Belediye Tiyatro Salonunda yapılan ödül töreninde konuşan dernek başkanı Musa Erdoğan yarışma ile ilgili şunlar söyledi:

“Okuma alışkanlığının istenen düzeylerde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın, özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak, Ufka Yolculuk organizasyonunun en büyük amacıdır.

Bu yıl 5. Sini yaptığımız yarışmada, herkesin, İnsan Kullanım El Kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i okuması, okuyanların ise daha derinlemesine bilgi sahibi olması ve bilgisini sınaması için bu seneki konumuzu Kur’an-ı Kerim Meâli olarak belirledik.

Ufka Yolculuk Kur’an-ı Kerim Meâli Bilgi Yarışması Tüm Türkiye’de ve 75 ülkede yapılmıştır.

Tüm Türkiye’yi, online olarak ise tüm dünyayı kapsayan en büyük sivil yarışma organizasyonudur. Dünyanın 75 ülkesinden, yurdumuzun tüm illerinden, 900’e yakın ilçeden, yüzlerce cezaevinden toplam 892 bin yarışmacı, kayıt yaptırmıştır.

Yarışma sınavımızı ösym titizliğinde Aksaray’da bir ilçemiz hariç tüm ilçeler, bazı köy ve kasabalar dâhil 15 okulda ve Aksaray cezaevinde elhamdülillah sorunsuz bir şekilde yaptık. Bu sınavda altını çizerek ifade ediyorum. Çoğu öğretmen ve memur olmak üzere yaklaşık 200 gözetmen arkadaşımız gönüllü olarak görev aldılar.”

Ayrıca başkan Musa Erdoğan yapmış oldukları faaliyetlerdeki amaçlarını şu şekilde özetledi:

“Dernek olarak yürüttüğümüz bu ve diğer sosyal faaliyetlerde temel hedefimiz Rabbimizin rızasıdır. Cemiyete, vatanına, milletine, dinine, değerlerine saygılı olan, sahip çıkan ve koruyan fertler yetiştirmenin çabası ve çalışması içindeyiz. Peygamber Efendimizin ifadesiyle Allah rızası için yapılmayan işlerin sonunun kesik ve hüsran olacağına inanıyoruz.”

Konuşmalardan sonra ödüllerin takdimine geçildi.

A B C D VE E olmak üzere beş kategoride ödüller verildi. Her kategorinin binincisine 1000 TL, ikincisine 750 TL, üçüncüsüne 500 TL ve 4-10 arası dereceye giren yarışmacılara da birer çeyrek altın ödül olarak verildi. Toplamda 50 yarışmacı ödüllendirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.