Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Ülkem Güllük Güneşlik

6 Ekim 2015 19:36
Şöyle bir düşünün… Hani derler ya “empati” yapın. Ben televizyonda izlerken o araçların birinde yolcu olduğumu düşündüm. Nerde mi? Tunceli yakınlarında bir karayolunda.

Ülkemizde seyahat özgürlüğü var. Ülkemiz çok güzel. Bindim.” Doğu, güneydoğu bir gezeyim geleyim” dedim. Siz de diyebilirsiniz. Mutlu mutlu şahane doğaya bakarak ilerlerken; birden önümüzdeki araçlar dörtlüleri yaka yaka durmaya başlıyor.

“Ne oluyor?” demeye kalmadan iki tane tırın, karşıdan; alevler içinde, yana yana üstünüze doğru geldiğini görüyorsunuz.

Can havliyle araçtan kendinizi atıyorsunuz. Kamyonlar kendiliğinden sağa sola şarampole devriliyor ama daha ne olduğunu anlamadan bir takım kahverengi elbiseli, poşulu, ellerinde su şişeleri ve uzun namlulu silahlar bulunan bir sürü adam beliriyor.

Size araçlarınızdan uzak durmanızı emrediyor.

Araçlarınızı atıp dağa tepeye sürükleniyorsunuz.

Arkadaşlar. Bu benim kafamdan yazdığım bir senaryo değil. Haberlerde izledim. Eksiğim var fazlam yok aynen böyle oldu. Oturduğumuz yerden çekirdek çitleyip, çay içerek izlediğimiz bu durumlar YAŞANIYOR.

Erzurum civarında da araçlar alınıyor insanlardan ve mayın döşeniyor. Vatandaşın çocuğu askerimiz de yollanıyor. “Haydi bul ve yok et mayını!” Evet buluyor ve kendisini yok ediyor gencecik Mehmetçiğimiz. (sahi bu mayın bulma için bu yüzyılda mekanik bir gereç yok mu  ? )

Googleye düşüyor haberi :  Erzurum-Kars Karayolunda teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş’un Osmaniye nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Ali Gökçe olduğu açıklandı.

Nefes filminde komutanın söylediği gibi: “süslü püslü bir kadın, dudağını büke büke ,üzgün surat yaparak haberlerde okuyor”. Sadece kırkbeş saniyelik bir haber…

Karısının yanında polisi indirip götürüyorlar. O kadının siz olduğunu düşünebiliyor musunuz sevgili kız arkadaşlarım? Aracınızı durdurup eşinizi çocuğunuzun ve sizin gözünüzün önünde öldürüyorlar.

Sonra dayanamadım kanal değiştim.

Ohhh dünya varmış… İstanbul’da Uluslararası Festival…  Devletimiz düzenlemiş… Taksimde İspanyol gruplar dans ediyor. Dünyanın en iyi uçak akrobasi grubu İstanbul semalarında taklalar atıyor.

Biraz evvel Doğuda izlediğim kabus da neydi? Rüya mıydı yoksa… Ülkem güllük güneşlik oysa?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.