Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Ulusal market zincirlerinde yöresel ürün şartı getirilsin!

Aksaray’ın en önemli sorunlarından birisi haline gelen Büyük Sermayeli ulusal Zincir Marketler mahalle aralarına açtıkları şubeleri ile küçük esnaflar ve yöresel ürünlerin piyasadan kaybolmasında etkili rol üslenmeye başladı..

Ulusal market zincirlerinde yöresel ürün şartı getirilsin!
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mayıs 2016 13:15

Ulusal marketlerin ülkemize girmesiyle profesyonelleşen sektör büyük yatırım şirketler için çekim merkezi oldu.Mahalle kültürümüzün değişmez parçası mahalle bakkalları, mahalle esnafları artık AVM’ler ve market zincirleri ile rekabet edemez hale gelirken, ulusal marketler mahalle aralarında çoğaldı..

Bu arada küçük esnaf mahalle bakkalları bu durumdan çok zarar görürken ve bir çoğu kapandı.Belli bir yatırım bütçesi olanlar ise biraz daha büyütüp ya da ya da bir kaç şube açıp kurumsal yapıdaki marketlerin dikkatini çekme çabasına girdi.Aksaray’da her geçen gün sayısı artan ulusal marketler zinciri konusunda Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş önemli bir çözün sundu..

Koçaş “Aksaray çevre iller arasında en çok ulusal market açılan iller arasında ön önde yer aldığı bir gerçek.. Bu marketlerin açılması ile mahalle aralarındaki bakkalların kaybolmaya yüz tuttuğunu gibi yöresel ürünlerin de kaybolduğunu görüyoruz.. Mücadelemiz ulusal marketlerde de yöresel ürünlerimizin satılması ve şehrin ekonomisine, üreticisine katkı sağalmasıdır.Ben özellikle yerleşik halktan vatandaşlardan ve üyelerimizden şunu istiyorum; küçük esnafımıza sahip çıkılması ve Ulusal marketlerde yöresel ürünlerimiz tezgahlardaki yerlerini almasıdır.. Yöresel ürünlerimiz değerimizdir ve bu değerlerimize sahip çıkmamız lazım “şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.