Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Uluslararası öğrenci ülke çeşitliliği arttırılacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti..

Uluslararası öğrenci ülke çeşitliliği arttırılacak
Aksaray Anadolu AŞ
15 Ekim 2015 12:31

Kurumların yöneticileriyle görüşen Rektör Şahin, uluslararası öğrenci konusunda hem nicelik, hem de nitelik açısından büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

Uluslararası öğrenci sayısının arttığını ve önümüzdeki dönemlerde bu artışın devam edeceğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Gelen öğrencilerin dil eğitiminin seviyesi, burada kaldıkları yerlerin yeterliliği gibi detaylar önem arz ediyor. 5 yıl sonra 3-4 bin öğrencimiz olabilir ama bunların eğitim seviyelerinin de üst düzeye çıkartılması gerekiyor. Yani nicelik açısından büyürken, nitelik açısından da büyümemiz gerekiyor. Yaşadığımız süreci, kurum yöneticilerimizle birlikte istişare etmek ve geleceğe dönük planlamalar yapmak için bu gibi toplantılar düzenliyoruz” dedi. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Köse ise, Rektör Şahin’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, kalite başta olmak üzere ülke çeşitliliğini arttırmak için çalışmalar yaptıklarını, uluslararası öğrenci kontenjanlarını kaliteye oranlı şekilde arttırmayı planladıklarını kaydetti. ASÜ’de şu anda 30 farklı ülkeden 700 uluslararası öğrenci bulunuyor.

Rektör Şahin daha sonra ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti ve kurum yöneticileriyle istişarelerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.