Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Umre yolcuları dualarla uğurlandı

Umre yolcuları dualarla uğurlandı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2019 22:16

Aksaray İl Müftülüğü, tecrübeli görevliler eşliğinde yaklaşık 200 kişilik gruptan oluşan 24 günlük Aksaray umre kafilesi için 15 Şubat 2019 Cuma günü uğurlama merasimi düzenledi.

Cemalettin-i Aksaray-i Camii önünde düzenlenen uğurlama merasimi Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal, uğurlama merasiminde yaptığı konuşmasında “Kıymetli kardeşlerim; bu yolculuk özel bir yolculuktur. Bu yolculuk belki bir daha hayatımızda göremeyeceğimiz veyahut nasip olmayacak bir yolculuktur. Bu anlayışla yolculuğa başlayıp bitirmek gerekir. Anlayışımız şu olmalı: Ya Rabbi senin rızan için yola çıkıyorum, Efendimiz Aleyhissalatü Vesselamın huzuruna gideceğim, benim bu yolculuğumu tekrar dönünceye kadar tertemiz olarak gidip gelmeyi nasip eyle ve bu temizlikle son nefesimizi sana teslim etmeyi nasip eyle. Bu yolculuğu hakkıyla yerine getiren kardeşlerimiz inanınız bütün günahlarından kusurlarından hatalarından sıyrılmış bir şekilde aklanıp paklanmış bir şekilde tekrar evlerine yurtlarına dönüyorlar. Öyleyse bu bir arınma bir temizlenme yolculuğudur. Bu yolculukta bizler her türlü kötü sözden, hasetten fesattan ve mücadele etmekten yani dil ile kavga etmekten uzak durmalıyız. Daima cenabı Allah’a şükreden bir kul olmalıyız. Tevbe istiğfarı çokça yapmalıyız, kendimiz için çocuklarımız evlatlarımız için, bütün İslam dünyası için ülkemiz milletimiz devletimiz için bol bol dua etmemiz gerekiyor. Dua, tevbe, zikir bu üçünü unutmayalım. Şu andan itibaren artık yolculuk başladı, tekrar evimize dönünceye kadar zikri duayı ve tevbeyi eksik etmeyelim. Allah her şeye kadirdir. Bizim zikrimizi duyar tevbemizide işitir duamıza da icabet eder. Kâbe-i Muazzama ve Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam meftun bulunduğu Mescidi Nebevi Kubbeyi Hadra duaların, tevbelerin, zikirlerin kabul olduğu, binlerce kat mükâfat verildiği mekândır. Bu fırsatı iyi değerlendirip boşa vakit harcamadan, boşa konuşmadan zikir, tevbe ve dua ile vaktimizi en güzel şekilde değerlendirelim. Rabbim bugün bu yolculuğa çıkacak olan kardeşlerimizin, umrecilerimizin salimen, kaimen gidip gelmelerini nasip eyle.” dedi.

Konuşma sonrasında dualar edilerek tekbir ve telbiye ile Kutsal Topraklara doğru yolculuk başladı. Yolcuların yakınlarıyla vedalaşmalarında duygu dolu anlar yaşandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.