Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları 3-4 kat arttı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek, bu sayede kamu kaynaklarını yine kamu faydasına kullanmak için yaptıkları çalışmaların devam ettiğini söyledi..

Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları 3-4 kat arttı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Kasım 2015 12:15

Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek, bu sayede kamu kaynaklarını yine kamu faydasına kullanmak için yaptıkları çalışmaların devam ettiğini söyleyen Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, işbirliğine yönelik çalışmaların geçmişe kıyasla 3-4 kat arttığını belirtti.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İsmet Çağlar’ı ve Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Başkanı Serdar Öngün ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden ASÜ Rektörü Şahin, göreve geldiklerinde sanayi işbirliğine önem vereceklerinin altını özellikle çizdiklerini anımsattı. Üniversitedeki olanakların kamu kaynaklarıyla sağlandığını ve arzularının bu kaynakları yine kamu için etkin şekilde kullanmak olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü, “Bu konuyla ilgili görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız üniversitemizin imkânlarını tespit ettiler ve sanayicileri ziyaret ederek, laboratuvarlar başta olmak üzere, sanayicinin işlerini kolaylaştıracak imkânları anlatıyorlar. Son 4 ay içerisinde üniversite-sanayi diyalogunun, geçmişe kıyasla 3-4 kat arttığını söylemek mümkün” dedi.

Ziyaretlerin kendilerini memnun ettiğini kaydeden OSB Müdürü İsmet Çağlar ve Dernek Başkanı Serdar Öngün, “Sayın Rektörümüzün işbirliği konusunda attığı adımları yakından takip ediyoruz. Bu konuda verimli çalışmalar yapılması bizleri de memnun ediyor. Ziyaretinden dolayı da Sayın Rektörümüze teşekkür ediyoruz” dediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.