Dolar 32,3343
Euro 35,1710
Altın 2.245,19
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Uyuşturucu ile mücadele etkinliği daha da arttırılacak

26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü kapsamında Aksaray’da düzenlenecek etkinlikler konusunda değerlendirme toplantısı düzenlendi..

Uyuşturucu ile mücadele etkinliği daha da arttırılacak
Aksaray Anadolu AŞ
24 Haziran 2017 18:02

26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü kapsamında Aksaray’da düzenlenecek etkinlikler konusunda değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Aykut Pekmez uyuşturucu ile mücadelede Aksaray’da ve ülke genelinde çok önemli operasyonlar düzenlendiğini belirterek mücadele etkinliğinin sadece operasyonel değil, toplum farkındalığını oluşturmak ve herkesi mücadele içerisine alacak çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

-Mücadele tempomuzu arttırmalıyız

“Geleceğimiz ve gençlerimiz için herkese büyük görevler düşüyor’ diyen Vali Aykut Pekmez; “Uyuşturucu ile mücadelede tempomuzu arttırmalıyız. Bu konuda en başta aileler olmak üzere, bizlere ve herkese görev düşüyor. Etkin ve sonuç alacağımız yol ve yöntemlerle bu konuda dikkatli ve kararlı olmak durumundayız.” dedi.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü kapsamında hafta boyuncu Aksaray’da çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Vali Pekmez; “Bu konuda bir bilinç oluşturulması için vatandaşlarımızla beraber, gençler, STK’lar kamu kurumları dolayısıyla herkesin katılımının sağlanarak bu konuda verilen mücadeleye hep beraber sahip çıkacağız’dedi.

-29 Haziran’da bisiklet turu düzenlenecek

Valilik Toplantı Salonunda Aksaray Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya; Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulunda bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile bu konuda faaliyette bulunan dernek ve cemiyet temsilcilerinin katıldığı toplantıda; uyuşturucu madde suçlarının toplum üzerindeki ekonomik, kültürel, sosyal ve sağlık alanlarındaki olumsuz etkileri etraflıca değerlendirildi.

Bu konuda kurumlar ve STK’lar tarafından yapılabilecek çalışmalar görüşülerek işbirliği ve koordinasyon içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda uyuşturucu ile mücadele ve uyuşturucunun olumsuz yönlerini anlatan afişler bastırılarak uygun yerlere asılıp toplum farkındalığı oluşturulacak. Madde bağımlılığına dikkat çekmek için 29 Haziran 2017 tarihinde ise belirlenecek güzergahta geniş katılımla bisiklet turu düzenlenecek. Tur sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Mücadelenin sosyal medya ortamlarında da etkin şekilde yapılması için bütün kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar ve yerel yönetimler konuya dikkat çekmek için hazırlanacak afiş ve sloganları paylaşarak gençlerin ve toplumun bu konuda dikkatli olmalarını mücadeleye destek olmaları istenecek.

Vali Aykut Pekmez; bu konuda başlatılacak çalışmaların titizlikle uygulanacağını ifade ederek: “Uyuşturucu ile mücadelede özelde Aksaray’da ve tüm Türkiye genelinde önemli operasyonlar düzenlendi. Aksaray’da Sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında 43 kişi tutuklandı. Yine yol kontrol uygulamalarında önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Ancak bu mücadeleyi toplumun tüm kesimlerine yaymalıyız. Böylece daha etkin bir başarı sağlamış oluruz. Bunu hep birlikte çocuklarımızın, gençlerimizin ve ülkemizin geleceği için yapmalıyız’diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.