Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Vali Ali Mantı Kadın Çiftçi Eğitim Sertifika Törenine katıldı

Vali Ali Mantı Kadın Çiftçi Eğitim Sertifika Törenine katıldı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Şubat 2019 00:01

Valimiz Ali Mantı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Ziraat Odası tarafından ortaklaşa yapılan ve 95 kadın çiftçinin sertifika almaya hak kazandığı Kadın Çiftçi Eğitim Sertifika Törenine katıldı.

Sertifika töreninde konuşma yapan Aksaray Ziraat Odası başkanı Emin Koçak; “Elimizden geldiği kadar çiftçilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Aksaray’ımıza ve Ülkemize faydalı olmak için gayret gösteriyoruz. Siz çiftçilerimiz bu sertifikalarla daha bilinçli bir şekilde üretim yapacağınıza inanıyorum. Sertifikalarınız hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise törende yaptığı konuşmada, bu tür eğitimler ile çiftçilerin bilinçlendiğini, daha verimli üretim tekniklerinden haberdar olduklarını belirterek köyden kente göçün önüne geçmek istediklerini belirtti.

İşkur İl Müdürü Mahmut Akkuş ise sertifika töreninde kadın istihdamının önemine vurgu yaparak; “ Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız kadın istihdamı konusunda hassasiyetini belirtmektedir. Bizlerde Aksaray da kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak iş hayatında daha fazla kadın olması adına sadece kentlerde değil köylerimizde de eğitimler düzenliyoruz. Bu sertifika töreni de bunlardan bir tanesi. Ben buradan sertifika almaya hak kazanan tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Valimiz Ali Mantı sertifika töreni öncesinde yaptığı konuşmada; “İnşallah Aksaray’ımızda da kadınlarımızın iş hayatına girdiğini gördükçe mutlu olacağız. Bu sertifikanın sizleri motive etmesini ve iş hayatınızda başarılı olmanızı diliyorum, Sertifikalarınızın hepinize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sertifika törenine Valimiz Ali Mantı’nın yanı sıra Vali Yardımcıları Gürkan Karaman, Şahin Bayhan, Mustafa Türkcan, İl Tarın ve Orman Müdürü Bülent Saklav, İşkur İl Müdürü Mahmut Akkuş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkan Mahmut Aktürk, köy ve mahalle muhtarları ve kadın çiftçiler katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.