Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Vali Ataklı, ATSO Meclis toplantısına katıldı

Vali Şeref Ataklı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis toplantısına katıldı..

Vali Ataklı, ATSO Meclis toplantısına katıldı
Aksaray Anadolu AŞ
27 Mayıs 2016 13:15

Vali Şeref Ataklı’yı ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin karşılayarak meclis toplantısına katılımlarından dolayı Vali Ataklı’ya teşekkür ettiler.

Vali Şeref Ataklı’nın katılımı ile düzenlenen ATSO Meclis toplantısında Yenilenebilir Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB kurulması konusunda Vali Ataklı tarafından meclis üyeleri bilgilendirildi.

Vali Şeref Ataklı Güneş Enerjisi İhtisas Bölgesi oluşturulması konusunda meclis üyelerine yaptığı açıklamada, “İlimiz güneş enerjisi bakımından verimli bir yer, haliyle yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız da var. Bizim amacımızı bu tür yatırımları bir nevi OSB gibi bir bölgede toplayarak altyapı ve yer temini konusunda yatırımcılarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Ön çalışmamızı yaptık, fizibilite raporumuzu hazırladık ve bakanlığa müracaatta bulunduk” dedi.

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB kurulması konusunda da girişimlerde bulunduklarını belirten Vali Ataklı, mevcut OSB ye ek 500 hektarlık genişleme alanı çalışmalarının olduğunu belirtti. Bu alandan bağımsız 280 hektarlık Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB kurulması için fizibilite çalışması yaptırarak Bakanlığa başvuruda bulunulduğunu belirten Vali Ataklı, ikinci bir OSB kurulmasının getireceği güçlüklerden dolayı bakanlığın ayrı bir OSB ye sıcak bakmadığını fakat mevcut genişleme alanına bu 280 hektarlık bölümü de ekleyerek bu alanın Otomotiv Yan Sanayi üreticilerine ayırmak istediklerini söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.