Dolar 32,5148
Euro 34,6923
Altın 2.491,71
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Vali Ataklı: Spor yaparak sağlığımızı korumak durumundayız

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı (THSKB) tarafından Türkiye genelinde sürdürülen ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında 5., 6. Ve 7. Sınıflardan 160 öğrenciye bisiklet dağıtımı yapıldı..

Vali Ataklı: Spor yaparak sağlığımızı korumak durumundayız
Aksaray Anadolu AŞ
7 Aralık 2015 18:05

Kılıçaslan Parkı’nda düzenlenen bisiklet dağıtım programında konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı; spor yaparak sağlıklı olmak ve sağlığımızı korumak durumundayız dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bisiklet kampanyası düzenlendiğini ifadeden Vali Ataklı, ‘Bu kampanya sağlıklı yaşama hizmet edecek şekilde yürütülüyor. Bisiklet binerek yürüyerek bu anlamda sağlığımız korumuş olacağız’ dedi.

Aksaray Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş ise Obezitenin küresel boyutta önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Obeziteye neden olan etmenlerin en önemlilerinin yanlış beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliği olduğunu ifade eden Keleş; “İnsanlara sporun ve fiziksel aktivitenin önemli olduğunu hissettirmek amacıya başlatılan proje kapsamında Aksaray Halk Sağlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaparak 5., 6. Ve 7. Sınıflardan 160 öğrenciye bisiklet dağıtımı yapıyoruz. Burada amacımız çocuklarımıza fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak onların sağlıklarını korumak ve daha sağlıklı olmalarını sağlamaktır. Nisan ayında bu kampanyanın devamını sağlayacağız’ dedi

Konuşmaların ardından Aksaray’da ihtiyaç sahibi ve başarılı 6. Ve 7. Sınıf öğrencilerinden 160 öğrenciye Vali Şeref Ataklı ve bisiklet dağıtım törenine katılan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Turgut, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Cüneyt Alkan, Gıda, Tarım ve Hayvanclıık İl Müdürü Bestami Zabun tarafından belirlenen öğrencilere bisikletlerinin dağıtımı yapıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.