Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Vali Ataklı’dan 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü mesajı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı..

Vali Ataklı’dan 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Aralık 2015 19:14

Vali Şeref Ataklı mesajında şu ifadeleri kaydetti:

“Savaş, kıtlık, hastalık, çalışma, eğitim gibi sosyal, ekonomik ve kültürel nedenlerle bazen gönüllü ancak çoğu zaman zorunlu olarak dünyada her yıl milyonlarca insan kendi ülkelerinden göç etmektedir. Birleşmiş Milletlerde göç eden bu insanların karşılaştıkları zorlu koşullara kayıtsız kalamamış; dünya kamuoyunda ve devletler nezdinde göçmenlerin hayatları konusunda yeni bir farkındalık oluşturmak için 2000 yılında 18 Aralık gününü ‘Uluslararası Göçmenler Günü’ olarak kabul etmiştir.

Avrupa, Asya ve Ortadoğu’nun kesiştiği dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan Ülkemiz hızla artan ekonomik, siyasi ve sosyal gücü ile kendi bölgesinde bir istikrar abidesi olarak yükselmekte, bu durum ise ülkelerinden kopan insanlar için ülkemizi bir cazibe merkezi haline getirmektedir. Bu sebeple özellikle son zamanlarda ülkemiz çok büyük göç dalgalarına tanıklık etmekte ve hali hazırda milyonlarca göçmene ev sahipliği yapmaya devam etmektedir.

Özellikle 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaşın da etkisi ile başta Suriyeli olmak üzere milyonlarca insan ülkemize göç ederek burada yeni bir hayata başlamışlardır. Ülkemiz, dünyadaki birçok gelişmiş devletin aksine, bütün zor koşullara rağmen asla sınırlarını kapatmamış, açık kapı politikası ile kimsenin dinine, diline ve ırkına bakmadan kapılarımıza gelen milyonlara kucak açmıştır. Çünkü biz ülkemize gelen her bir yabancıyı ayrı bir kültür zenginliği ve ayrı bir hayat hikâyesi olarak görmekteyiz. Hepsinden önemlisi Ülkemize zor zamanlarında sığınan insanları kabul etmenin hem yüce dinimiz İslam’ın hem de kadim Türk geleneklerinin ve misafirperverliğinin gereği olarak görmekteyiz.

Bu itibarla, başta ilimizde yaşayan yabancı misafirlerimiz olmak üzere ülkemizdeki tüm yabancıların 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Gününü kutlar, esenlikler dilerim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.