Dolar 32,5872
Euro 34,8439
Altın 2.499,17
BİST 9.658,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Vali Ataklı’dan İstiklal Marşı’nın Kabulü Günü mesajı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı..

Vali Ataklı’dan İstiklal Marşı’nın Kabulü Günü mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Mart 2016 11:14

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 95. yıldönümünü anıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’ un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

İstiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif, İstiklâl Savaşında Türk milletinin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklâl Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır.

İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Ersoy, İstiklal Marşı’yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu’yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur.

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Meclisi’nde kabulünün 95. yılı nedeniyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vatan ve bayrak uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.