Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Vali Aykut Pekmez mahalle muhtarları ile bir araya geldi

Aksaray merkez mahalle muhtarlarının sorun, ihtiyaç ve taleplerinin görüşüldüğü Mahalli İdare toplantısı düzenlendi..

Vali Aykut Pekmez mahalle muhtarları ile bir araya geldi
Aksaray Anadolu AŞ
27 Aralık 2016 17:17

“Muhtarlar; Devletle millet arasında en önemli köprülerden birisidir”

Aksaray merkez mahalle muhtarlarının sorun, ihtiyaç ve taleplerinin görüşüldüğü Mahalli İdare toplantısı düzenlendi.

Vali Aykut Pekmez başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner kamu kurumları müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantının açılışında açıklamada bulunan Vali Aykut Pekmez; muhtarların, devletle millet arasında en önemli köprülerden olduğunu söyledi.

Aksaray Valiliği görevinin 6 aylık sürecinde bir çok köy ve mahalle muhtarı ile tanıştıklarını ifade eden Vali Pekmez 2016 yılının son haftasında merkez mahalle muhtarları ile tanışmak, muhtarlar ve mahallelerin sıkıntı ve ihtiyaçlarını görüşerek talepleri dinlemek istediklerini bu nedenle böyle bir toplantı tertip edildiğini söyledi.

6 Ay içerisinde ülkenin ve Aksaray’ın çok önemli olaylar ve acılar yaşadığını belirten Vali Pekmez; “Allaha şükür insanımız büyük bir cesaretle bayrağı, ezanı ve toprağı uğruna her an can vermeye hazır olduğunu 15 Temmuzda gösterdi. Bugün Suriye de de gösteriyor. Yıllardır Güneydoğudaki terör olaylarında da gösterdi. Ülkemiz, hem bölgenin hem de İslam dünyasının ayakta kalması için en önemli, en güçlü ülkelerden biri; yaşadığımız olaylar bu gücümüzün daha da artması gerektiğini bize gösteriyor.” dedi.

-İnsan olan her yerde hizmet ve ihtiyaç bitmez

Yapılan hizmetlerin ihtiyaçları gideriyor diye düşünülse de ‘İnsan olan her yerde hizmet ve ihtiyaç bitmez’ diyen Vali Pekmez; muhtarların; devletle millet arasında en önemli köprülerden birisi olduğunu söyledi.

Vali Pekmez konuşmasında; “İnsanların gelişen teknoloji ile beraber devletten, belediyeler dahil beklentileri artıyor. Hem yerel yönetimler hem kamu kurumları bizler elimizden gelen imkânları Aksaray’ımıza, ülkemize faydalı olmak, insanlarımıza katkı sağlamak için uğraşıyoruz. Sizler vatandaşlarla ilgili, ihtiyaç akışını en seri, en doğru şekilde yansıtırsanız o ihtiyaçları gidermekte o kadar hızlı davranmış oluruz.” dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan mahalle muhtarları; mahalle ve Aksaray’ın sorunlarını üzerine görüş, öneri ve taleplerini ilettiler.

Düzenlenen toplantı nedeniyle memnuniyetlerini ileten muhtarlar; bu tür toplantıların sorunların çözümü için önemli katkı sağlayacağını belirterek Vali Aykut Pekmez’e teşekkür ettiler.

Vali Aykut Pekmez toplantı sonunda yaptığı konuşmasında ise “Burada dile getirilen sorunların ilgili arkadaşlarımız not aldılar. Bunların hepsini değerlendireceğiz hep beraber bu sorunların çözüme kavuşturulması için gayret göstereceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.