Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Vali Aykut Pekmez Uzman Çavuş Asım Yiğit’i ziyaret etti

Vali Pekmez: “Şehit ve Gazilerimizin sayesinde vatan topraklarında yaşıyoruz”

Vali Aykut Pekmez Uzman Çavuş Asım Yiğit’i ziyaret etti
Aksaray Anadolu AŞ
6 Aralık 2016 13:07

Vali Aykut Pekmez 30 Ekim 2016 tarihinde Hakkari Çukurca Güvendağı Bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile girdikleri çatışmada ağır yaralanan ve Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınan Uzman Çavuş Asım Yiğit’i izinli geldiği Selime Beldesindeki baba evinde ziyaret etti.

Vali Pekmez beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Güzelyurt Kaymakamı Yakup Güven, Selime Belediye Başkanı Turgut Yayatan ile birlikte ziyaret ettiği Uzman Çavuş Asım Yiğit’e ve Yiğit ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yiğit ile bir süre görüşerek durumu ve devam eden tedavisi hakkında bilgi alan Vali Pekmez; devletin her zaman bu ülke için canın veren şehitleri ve canını ortaya koyan gazilerinin yanında olduğunu söyledi.

“Adı gibi yiğit olan Uzman Çavuş Asım Yiğit ve daha nice şehit ve gaziler sayesinde vatan topraklarında yaşıyoruz’ diyen Vali Pekmez; bu milletin şehitleri ve gazilerinin yaptığı fedakârlıkları hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Vali Aykut Pekmez’in kendilerini ziyareti nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade eden Uzman Çavuş Asım Yiğit; çıkan çatışmada yaralandığını, sağ gözünü kaybettiğini ancak tekrar görev verilmesi halinde her an hazır olduğunu belirterek; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için ne yapılması gerekiyorsa kendisinin de her an hazır olduğunu ifade etti.

Bir oğlunun da Siirt’e Uzman Çavuş olarak görev yaptığını söyleyen baba Ümit Yaşar Yiğit ise; “Vatanın her türlü tehlikeden korunması, devletin bu topraklarda ilelebet var olması için iki oğlumda feda olsun. Bizlerde bu uğurda şehit ya da gazi olmaya hazırız.” dedi.

Yiğit, oğlunun tedavisi sırasında kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Vali Aykut Pekmez teşekkür ederek kendilerini yalnız bırakmayan, arayıp oğlunun durumun soran herkese saygı ve sevgilerini iletti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.