Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Vali Aykut Pekmez’in 10 Kasım mesajı

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı..

Vali Aykut Pekmez’in 10 Kasım mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
9 Kasım 2016 19:09

Vali Aykut Pekmez mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşı ile kuruluşa giden yolda, Cumhuriyet’in temellerini atarak Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan büyük komutan ve güçlü devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde minnetle, şükranla ve rahmetle anıyoruz.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözüyle, Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşatılması konusunda milletimize olan güven ve inancını ifade etmiştir. Bugün Atatürk’ün aziz hatırasını milletçe yâd ederken, emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni, onun işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var gücümüzle çalışma azim ve kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Aziz Milletimiz hiçbir zaman Mustafa Kemal Atatürk’ü, ilkelerini, aziz hatırasını unutmamıştır ve unutmayacaktır.

Bu duygularla; Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanın bölünmezliği için bu uğurda canlarını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.