Dolar 32,5067
Euro 34,8128
Altın 2.490,67
BİST 9.540,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Vali Pekmez’den Acil Yardım’a tam destek

Vali Pekmez’den Acil Yardım’a tam destek
Aksaray Anadolu AŞ
12 Nisan 2018 16:10

Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İcra Heyeti, Vali Aykut Pekmez’i makamında ziyaret etti. Platform üyelerinin çalışmaları hakkında bilgi veren heyet Vali Pekmez ile görüş alışverişinde bulundu.

Aksaray STK Platformu Başkanı Eyüp DAĞDAŞ, son günlerde Suriye’de yaşanan ve içinden çıkılmaz bir hal alan Doğu Guta’daki kimyasal saldırı ve tehcir hadiselerinden bahsetti. Dağdaş, Şam yakınında bulunan Doğu Guta’da yaşanan katliam ve tehcir sonrası sayısı 150.000e yaklaşan mağdur insanın İdlib’te bulunan çadır kentlere sığındıkları haberi üzerine Aksaray sivil toplum kuruluşları olarak harekete geçtiklerini söyledi. Şer güçlerin Suriye’ye tekrar müdahale etme kararını açıklamalarından duydukları kaygı ve üzüntüyü paylaşan Platform Başkanı Dağdaş, Vali Pekmez’den geçen yıl Halep Yardım Kampanyası’nda olduğu gibi bu yıl da Afrin ve Doğu Guta mağdurları için il genelinde okullarda, camilerde, Kur’an Kursları’nda ve tüm kamu kurumlarında yardım faaliyetleri yürütmek için izin ve destek istirham etti. Aksaray’da insani yardım hizmeti sunan Beşir Derneği, Hayrat İnsani Yardım Derneği, İHH İnsani Yardım Derneği, RİDA-DER ve Verenel Derneği kuruluşları ile yardımların gönderileceğini vurgulayan Dağdaş, geçen yıl Suriye’ye 58 tır yardımın ulaştırıldığını ifade etti.

Vali Aykut Pekmez, tüm kamu kurumlarında Suriye için acil yardım çalışması yapılabileceğini söyledi. Pekmez, sivil toplum kuruluşlarının halkın gönüllü teşekkülleri olduğunu hatırlatarak, platformun bugüne kadar gerek Aksaray içinde gerekse il dışında insanlık için önemli hizmetler sunmalarından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Yapılacak çalışmaların şeffaf yürütülmesinin önemine değinen Pekmez, Platform Başkanı ve icra heyetine kolaylıklar diledi.

Aksaray STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, Suriye acil yardım çalışmalarına desteklerinden dolayı sivil toplum kuruluşları adına Vali Aykut Pekmez’e teşekkür etti. Dağdaş, Aksaray halkı olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üzerlerine düşeni yapacaklarına inandıklarını ifade etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.