Dolar 32,3407
Euro 35,1132
Altın 2.239,20
BİST 8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Vali Pekmez’den yarıyıl tatili mesajı

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, 2017-2018 eğitim öğretim yarıyıl tatili sebebiyle öğrenci, öğretmen ve aileler için bir mesaj yayımladı..

Vali Pekmez’den yarıyıl tatili mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ocak 2018 21:12

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, 2017-2018 eğitim öğretim yarıyıl tatili sebebiyle öğrenci, öğretmen ve aileler için bir mesaj yayımladı.

Vali Aykut Pekmez mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2017- 2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona eriyor. İlimizde bugün 420 okulda 75 bin 336 öğrenci karne alıyor. Yorucu bir yarı dönem geçiren, geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

Sevgili Öğrenciler;

Birinci dönem çalışmalarınızın karşılığı olan karnelerinizi alıyorsunuz. Karnelerini alan bütün öğrencileri gayretlerinden dolayı kutluyor, Karnenizdeki notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum. Yarıyıl tatilinizi bir boşluk olarak değil aksine eksiklerinizi tamamlayacağınız, kitap okuyacağınız, faydalı bilgiler edineceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirmelisiniz.

Değerli Veliler;

Çocuklarımızı sadece dönem veya yılsonunda aldıkları notlarla değerlendirmeyiniz. Bazı öğrencilerin karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Çocuklarımızın sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar zenginliğe sahip olduğunu unutmamalıyız. Karne, çocuğunuzun ne kadar zeki olup olmadığının bir göstergesi değildir. Çocuğun, eğitim dönemi boyunca öğretilen konuları ne kadar öğrenip, öğrenemediğini gösterir.

Yarıyıl tatili, ailece kaliteli zaman geçirmek için önemli bir fırsattır. Tüm aile bireyleri ile yapılacak geziler, aktiviteler, akrabalar ile görüşmeler çocuğun motivasyonunu arttıracaktır.

Kıymetli Öğretmenler;

Atatürk’ün, “Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…” sözünden yola çıkarak ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize yarıyıl tatilinde dinlenmeleri, kitap okumaları ve sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak güzel zaman geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle, karnelerin öğrencilerimiz, aileler ve öğretmenler için hayırlı, bundan sonraki dönemlerde de daha güzel başarılara vesile olmasını diliyor, huzur dolu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.