Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Vali Pekmez’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı..

Vali Pekmez’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Ekim 2016 16:56

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Pekmez mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve heyecan ile kutluyoruz.

Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Halkımız bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, milli benliğimize sahip çıkacak, insanlarımızın her bakımdan mutlu olduğu müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Türkiye Cumhuriyetinin temelinin Türk Milli kültürü olduğunu, “Bir tek şeye muhtacız çalışkan olmak” prensibini daima göz önünde bulundurup çalışarak, Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü, en itibarlı, en önde devletleri arasında bulundurmak vazgeçilmez ilk hedefimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti geçen 93 yılda gerek uluslararası siyasette çok önemli bir konuma gelmiş, gerekse bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, ulaşım vb. konularda önemli bir kalkınma mesafesi kat etmiş ve halkımızın refahının sağlanması kararlılığı ile dünya devletleri içerisinde hatırı sayılır güçlü bir konuma gelmiştir. 93 yıllık cumhuriyet tarihimiz içinde gerçekleştirilenler, milletimizin kısa bir sürede neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.