Dolar 32,3397
Euro 35,1106
Altın 2.239,71
BİST 8.884,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Veciye Hatun Kadın Aktivite Merkezi törenle hizmete açıldı

Veciye Hatun Kadın Aktivite Merkezi törenle hizmete açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mart 2019 09:55

Aksaray Belediyesi tarafından kadınların meslek edinmesine yönelik Hamidiye Alaca’da Kırımlı Mahallesinde faaliyete geçirilen Veciye Hatun Kadın Aktivite Merkezi’nin Resmi açılışı yapıldı.

Kadın Aktivite Merkezinin açılış törenine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Vali, Yardımcısı Şahin Bayhan, Bahçesaray Mahallesi Muhtarı Yaşar Güven, Kırımlı Mahallesi Muhtarı Muhsin Baştuğ, daire müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmada öncelikle 8 Mart Dünya Kadınları Günü olması dolayısıyla tüm kadınların gününü kutladı. Başkan Yazgı “ 5 Yıl boyunca kadınlarımız için yapmış olduğumuz çalışmalar Kadın aktivite merkezleri, AKMEK kursları, daha önce bir tane binamız vardı şu anda altıncısını ve yedincisini açmakla gurur duyuyoruz. Burada 383 kursiyerimiz kurs eğitimi aldı. 235 tane sertifika alımı gerçekleştirildi. İğne oyasından kurdeleye, kâğıt rölyeften çeyiz ürünlerine, kıyafet tasarımından bilgisayara kadar birçok çalışma yapıldı Bu çalışmalarda başarı işlere imza atan 54 kursiyerimize sertifikalarını veriyoruz.”

Milletvekili İlknur İnceöz yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak şunları söyledi “Özellikle son 20 yıla baktığımızda bu ülkenin insanı olmaktan onur ve guru duyduğumuzu ve başımızı dimdik tutan bir liderimizin olduğunu görüyoruz. Gece gündüz demeden çalışan ve ömrünü aziz milletine adamış bir liderimizle yol yürüyoruz. Birlik ve beraberliğimize ülke topraklarımıza Türkiye olarak ayağa kalktıktan ve dünyada bizde varız dedikten sonra inanılmaz saldırılara uğradığımızı hep beraber tanık olmaktayız. En son yapılan ekonomik saldırı ve önün öncesinde 40 yıldır terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Böyle bir günde maneviyatımızı yaşadığımız bu günde de ülkemize yapılan saldırılara karşı birlik ve beraberliğin liderimizle beraber yol yürümenin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum.

Yerel seçimlere çok az bir süre kala şunu hatırlatmak istiyorum. Burada sadece muhtarımızı, belediye başkanımızı seçmiyoruz. Bu ülkede hükümetimize Sayın Cumhurbaşkanımıza da desteklerimizi arz ediyoruz. Aynı zamanda Sayın Başkanımızın yaptığı bu güzel işlere de onay ve cevaz veriyoruz. Kadın Aktivite Merkezi Binamızın burada yaşayan hanım kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün burada bunu yarın bir başkan yerde başka bir Kadın Aktivite Merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Kadın aktivite merkezlerimiz her biri uç noktalarda ama kadınlarımızın dokunduğu noktalarda. İnşallah hanımların faaliyetine geçecek. Ben bu 5 yıl boyunca çok başarılı ve Aksaray’a dokunan insanımıza dokunan hizmetler yaptığı için Haluk Başkanıma ve şahsında belediye başkanımızın bütün ekibine hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Vali, Yardımcısı Şahin Bayhan, Bahçesaray Mahallesi Muhtarı Yaşar Güven, Kırımlı Mahallesi Muhtarı Muhsin Baştuğ Veciye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde eğitim görerek kurslarını başarıyla tamamlayan 54 kursiyere sertifikalarını verdiler.

Açılış kurdelesinin kesilerek hizmete sunulmasının ardından Protokol üyeleri Veciye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde gezi ve inceleme yaptı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.