Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Veremli hasta sayısı azaldı

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Korkmaz, “Dünya Tüberküloz (Verem) Haftası” nedeniyle bilgilendirme amaçlı bir basın açıklaması yaptı.

Veremli hasta sayısı azaldı
Aksaray Anadolu AŞ
29 Mart 2017 00:35

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Korkmaz, “Dünya Tüberküloz (Verem) Haftası” nedeniyle bilgilendirme amaçlı bir basın açıklaması yaptı.

Verem tedavisinde yüzde 90 oranında başarı sağlanıyor

Uzm. Dr. Ahmet Korkmaz, “Ülkemizde önceki yıllara oranla verem hastası sayısı dörtte bir oranında azalmıştır. Geçmiş yıllara oranla tüberküloz (verem) teşhisi konulan hasta sayısı her yıl %6-7 oranında azalmaktadır” dedi.

VEREM TEDAVİSİ ÜCRETSİZDİR

Uzm. Dr. Ahmet Korkmaz, ülkemizde verem tedavisinin ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Korkmaz “Verem, kalıtsal değil bulaşıcı bir hastalıktır. Solunum yolu ile bulaşır. Ülkemizde verem hastalığının teşhisi ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmaktadır. Tedavi süreci en az 6 ay sürer. İlaç tedavisine başlandıktan 15-20 gün sonra bulaştırıcılık büyük oranda azalmaktadır. Verem hastalarının ilaçlarını düzenli ve eksiksiz kullanmaları halinde yüzde yüz oranında tedavi olabilirler” dedi.

Korkmaz; “Sağlık Bakanlığını tarafından her yıl rutin olarak alınan 18 kalem anti-tüberküloz ilacına ek olarak 2016 yılında ilk defa çok ilaca dirençli hastaların tedaviye uyumlarını artırmak amacıyla PAS Granül ve Rifapentin, Rifabutin ilaçlarının alımı ve ücretsiz olarak tüberküloz hastalarına dağıtılmaya başlanmıştır” dedi.

VEREM’İN BELİRTİLERİ…

Bireyin ve dolayısıyla toplumun tüberküloz hastalığından korunmasında en önemli husus, tüberküloz hastalarına erken tanı konması ve en kısa sürede tedaviye başlanmasıdır diyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Korkmaz; “Kişide; iki-üç haftadan uzun süren öksürük, balgam, öksürükle kan tükürme, nefes darlığı, halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, ateş, gece terlemesi şikâyetleri olarak karşımıza çıkar. Kişi bu belirtileri taşıyor ise zaman kaybetmeden verem açısından kontrollerinin yaptırmak üzere, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mustafa Yazıcı Göğüs Hastalıkları Kliniğine veya Aksaray Verem Savaşı Dispanserine, veyahut en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak testlerini yaptırmalılar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.