Dolar 32,5286
Euro 34,7945
Altın 2.440,51
BİST 9.723,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

Veteriner Fakültesi’nden Biyogüvenlik Konferansı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi’nin düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Kentucky Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Erol, “Biyogüvenlik” konusunda bilgiler verdi..

Veteriner Fakültesi’nden Biyogüvenlik Konferansı
Aksaray Anadolu AŞ
11 Nisan 2016 11:04

Etkinliğin açılışında konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halil Selçukbiricik, konferansın konusunun son derece önemli olduğunu belirtti ve Doç. Dr. Erdal Erol’a, katılımından dolayı teşekkür etti.

Kısaca Veteriner Fakültesini tanıtan Dekan Selçukbiricik, özellikle Fen Lisesi öğrencilerinin Tıp Fakültesi ağırlıklı tercihler yaptığını vurgulayarak, “Ben de ilk sınava girdiğimde Tıp Fakültesi’ni düşünmüştüm ama sonra Veteriner Fakültesi’ni kazandım. Bugün “İyi ki bu mesleği yapıyorum” diyorum. Başarılı bir lise öğrencisi Veteriner Fakültesi’ni tercih ederse asla pişman olmaz” dedi. Prof. Selçukbiricik, ASÜ Veteriner Fakültesi’nin 2 yıldır öğrenci aldığını da anımsattı. “Dünya Kimya Günü” münasebetiyle kürsüye gelen ASÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Odabaşı da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Temel Bilimleri tercih oranlarının son yıllarda düşüş gösterdiğine dikkatleri çeken Odabaşı, “Maalesef Kimya da bu bölümlerden birisi ve bu durum bizi üzüyor. Ama tercihin az olması kimyanın biteceği manasına gelmiyor. Uzay ve madde var olduğu sürece kimya bitmeyecektir. Kimya önümüzdeki yıllarda yeniden yüksek şekilde tercih edilir diye umuyorum” dedi.

Yapılan kısa konuşmaların ardından etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan Faruk Kahraman’a plaketi verildi ve Kentucky Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Erol, “Biyogüvenlik” konusundaki sunumunu gerçekleştirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.