Dolar 32,3355
Euro 35,1734
Altın 2.241,30
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Veteriner Hekim adayları ‘Beyaz Önlük’ giydi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni”nde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, genel olarak hekim-hasta iletişiminin sadece ekonomik boyutuyla düşünülmemesi gerektiğini söyledi..

Veteriner Hekim adayları ‘Beyaz Önlük’ giydi
Aksaray Anadolu AŞ
18 Kasım 2015 19:33

Veteriner Fakültesi’ne yeni başlayan öğrenciler için her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” bu yıl da düzenlendi. Veteriner Hekimliğin, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden birisi olduğunu söyleyen ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Aslım hayvan sağlığı, hayvan refahı, halk sağlığı ve çevrenin korunmasında önemli rol oynayan geniş bir alana hizmet verdiklerini belirtti. Hekimlik mesleğinde genel olarak hekimin, hastayla iletişim kurup, onu iyileştirmeye çalıştığından söz eden Aslım, “Ancak Veteriner Hekimliği zor kılan bir özellik var. Yanınıza gelen hasta size sorununu anlatamaz ama sizden şifa bekler” dedi. Yeni öğrenciler adına konuşan Aydan Gahramanova ise, özetle şunları söyledi: “Mesleği seçerken insan önce kalbine, sonra aklına ve daha sonra da ellerine sormalıdır. Ben de kendime sordum; bir mühendis ellerim yok, bir hukuk aklım ve bir öğretmen kalbim de yok. Benim en çok hayvan sever bir yüreğim, bir veteriner hekim aklım ve yardım için ellerim var.”

– Fakülte Bir Çekim Merkezi Haline Geldi –

Törende konuşan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, sağlıklı bir ürün sofraya gelinceye kadar, tüm ana kademelerinde veteriner hekimlerin görev yaptığını belirtti. Koruyucu tedbirlerin alınması, tedavi, et ve süt ürünlerinin değerlendirilmesi gibi pek çok alanda görev yaptıklarını kaydeden Yıldız, “Öğrencilerimiz, mesleğin sorumluluğunu taşımalı ve bu işin ne denli önemli olduğunun bilincine varmalıdır” dedi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halil Selçukbiricik ise, yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı: “Fakültemiz 2012’de kuruldu ve bugün ikinci sınıf öğrencilerimiz eğitim görüyor. Okumuz ülkemizin her bölgesinden bir çekim merkezi haline gelmiştir. Kurulması düşünülen Hayvan Hastanesi konusunda da önemli bir mesafe aldık. Bunun yanı sıra, Aksaray Belediyesi ile imzaladığımız “Sokak Hayvanları” protokolü kapsamında, kontrollü üreme faaliyetleri gerçekleştirmekteyiz.”

– Hekim-Hasta İletişimi Sadece Ekonomi Değil –

Aksaray eski Milletvekili ve Veteriner Hekim İsmet Gür, ASÜ Rektörü Prof. Şahin’e, konuşması öncesinde beyaz önlük giydirdi. Geçmişte beyaz önlük giyebileceği bir mesleğinin olmasını istediğini ancak, üniversite sınavlarına girdiği süreçte çözdüğü soruların, kendisine Fen Bilimleriyle ilgili bir bölüm seçemeyeceğini gösterdiğini söyleyen Rektör Şahin, “İsmet Bey sayesinde 26 yıl sonra beyaz önlük giymek nasip oldu” dedi. Meslek içinde “Hekim” kelimesinin tercih dilmesini önemsediğini, “Hekim” kelimesinin derinliği olan bir kelime olduğunu kaydeden Şahin, önemli noktalara dikkat çekti. Genel olarak hekim-hasta iletişiminin sadece parasal bir iş olmadığından bahseden ASÜ Rektörü, “Bu sorunu mutlaka aşmamız gerekiyor. Tüm hekimler için elbette bunu söyleyemeyiz ama bu çarpık ilişki biçiminin değişmesi gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Veteriner Fakültesi’ne bu yıl başlayan 22 öğrenciye, protokol mensupları tarafından önlükleri giydirildi, hediyeleri verildi. Etkinlik, organizasyona katkı

sağlayan kurum temsilcilerine “Teşekkür Beratı” verilmesiyle son buldu. Fakültedeki öğrenci sayısı, yeni kayıtlarla birlikte 50’ye yaklaştı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.