Dolar 32,5093
Euro 34,9823
Altın 2.421,72
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Yabancı dil seviyeniz ne?

Yabancı dil öğrenmek için bir başka ülkeye giden her kişi illa ki bir şekilde dili öğrenir. Yani eğitim kurumuna gitmese de kendini ifade edebileceği kadar öğrenir.

Yabancı dil seviyeniz ne?
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ekim 2016 18:39

Dil seviyesi, önemli konuların en başında gelir. Yani daha doğrusu yabancı dil bilen veya öğrenmek isteyenlerin en çok dikkat etmeleri gereken noktalardan biridir bu konu. Ülkemizde veya diğer ülkelerde, yabancı dil eğitimi üzerine hizmet veren pek çok kurum bulunmaktadır. Her birinin kendine göre geliştirdikleri teknikler, öğretmen metotları ile öğrencilerin yabancı dil öğrenmesi sağlanıyor. Peki, ama dil öğrenmek bu kadar kolay mıdır veya seviye yükseltmek için basit bir okula gitmek yeterli gelebiliyor mu? Aslında dil öğrenmek zor bir şey değildir. Herkes bir şekilde kendini ifade edebileceği kadar herhangi bir dili öğrenebilir. Ama başında da dediğimiz gibi dil öğrenirken ya da dil bildiğini söylerken seviyeye çok fazlasıyla dikkat etmek gerekiyor. Yani hangi seviyede dil biliyorsanız, bildiğiniz dil hakkında da ancak o kadar iddialı olabilirsiniz. İngilizce için de bu aynıdır Almanca için de aynıdır diğer diller için de… Yabancı dil eğitiminde dünya genelinde tercih edilen yerlerden bir kısmını Malta dil okulları oluşturuyor. İnternetten kısa bir araştırma yaptığınızda bile bu konuyu net bir şekilde ayrıntılarıyla görebilirsiniz. Peki, bunun sebebi nedir? Yani neden diğer ülkeler değil de Malta? Biz de sizin gibi merak ederek araştırdık. Aslında bir değil, birden çok daha fazla nedenin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Dilerseniz bunları açıklayarak sıralayalım.

malta-image002

Eğitimde bilinçli eğitmenler

En büyük nedenlerden biri eğitmenlerdir. Okul hayatında da bu böyledir. Bir öğrencinin başarılı olup olmaması büyük ölçüde kendisine bağlı olsa da eğitmenin rolünün çok büyük olduğunu söylemek gerekiyor. Bir anne-baba, çocuğunu okula gönderirken öğretmeninin başarısını araştırır, öğrencisi ile ilişkisinin nasıl olduğunu inceler ve alanında ne kadar deneyimli bir olduğuna bakar. Aynı durum, dil eğitimi için yurtdışını tercih edenler için de geçerlidir. Malta dil okulları konusunda tercih yapanların en büyük nedenlerinden biri de budur. Çünkü buradaki eğitmenler, gerçek anlamda alanlarında başarı elde etmiş ve ciddi bir şekilde öğrencileri ile yakından ilgilenen deneyimli insanlardır. Durum böyle olunca, hem kısa sürede dil öğrenmek hem de öğrenilen dilin pratiğe dökülmesini sağlamak da çok daha basit bir hale gelebiliyor. Dil öğrenirken bir de eğitmenlerin yönlendirmesi sayesinde sosyal hayatta nerelere gitmeleri gerektiği hakkında bilgilendirmelerin de yapılması, Malta dil okulları farkını en iyi şekilde ortaya koyan ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor. Tabi bu da tek başına bir etken değildir.

Pratik eğitimde farklı yöntemler

Pratik dil eğitimi almak gerçekten önemsenecek bir konudur. Başında da dedik, daha önceki makalelerimizde de bu konuya değinmiştik. Yabancı dil öğrenmek için bir başka ülkeye giden her kişi illa ki bir şekilde dili öğrenir. Yani eğitim kurumuna gitmese de kendini ifade edebileceği kadar öğrenir. Çünkü toplumun konuştuğu dilin bölgesine gidiliyor. Tabi bunun yetersiz olduğunu söylemek gerekiyor. Dil okulları ile alınan eğitimde kullanılan pratik yöntemler ve eğitimde kullanılan taktikler sayesinde her öğrenci istediği seviyeye çok rahat bir şekilde ulaşabiliyor. Yani zahmetli olsa da veya biraz zaman alsa da istenen verimin elde edilebilmesi çok daha rahat olabiliyor. Malta dil okulları da bu anlamda kendine göre bazı teknikler geliştirerek öğrencilerine sunuyor. Yani tek bir okuldan söz etmiyoruz. Tüm okulları da aynı şekilde kendilerine göre tekniklerle eğitim vermektedirler. Bu teknikler hakkında bilgi edinmek için sitemizin ilgili bölümünü ziyaret etmeniz daha fazla bilgiye ulaşmanızı sağlayacaktır.

http://alternatifecs.com/malta-dil-okullari/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.