Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Yabancılara Türkçe Öğretimi Programı tamamlandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye’nin 2000’li yıllardan itibaren gönül coğrafyası diye adlandırılan ülkelerle yeni gönül köprüleri kurmaya başladığını, bunun önemli bir parçasının da, üniversitelerin öğrenci değişim programları olduğunu belirtti.

Yabancılara Türkçe Öğretimi Programı tamamlandı
Aksaray Anadolu AŞ
22 Şubat 2017 11:47

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye’nin 2000’li yıllardan itibaren gönül coğrafyası diye adlandırılan ülkelerle yeni gönül köprüleri kurmaya başladığını, bunun önemli bir parçasının da, üniversitelerin öğrenci değişim programları olduğunu belirtti.

Aksaray Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜSEM) tarafından düzenlenen “Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikalı Eğitim Programı” başarılı şekilde tamamlandı. Eğitimi tamamlayan kursiyerler, Rektör Şahin’in de katıldığı bir törende sertifikalarını aldı. Törende yaptığı konuşmasında, yabancı öğrencilerin genelde Türkiye’ye, özelde ise Aksaray’a geliyor olmalarının öneminden söz eden Şahin, “Türkiye, 2000’li yıllardan itibaren kendi sınırlarının dışını da dikkate alan bir dış politika izlemeye başladı. Ülkemiz, daha önceleri Orta Asya’dan Balkanlara, Ortadoğu’dan Afrika’nın önemli bir bölümüne varana kadar pek çok ülkeyle ilgili değilken, şimdi ilgileniyor duruma geldi. Türkiye’nin buralardaki insanlarla zaten geçmişten gelen bir gönül bağı var ve yeniden bu gönül köprülerini kurmaya çalışıyoruz. Bunun en önemli parçalarından birisi de üniversiteler arası öğrenci değişim programlarıdır” dedi. ASÜ’nün de yaklaşık 5 yıldır yabancı öğrenci aldığını, bugün 30 civarında ülkeden 900’e yakın yabancı öğrencilerinin olduğunu anımsatan Prof. Şahin, “Bu sayı artıyor. 2017 için 270 yeni kontenjan ayrıldı” dedi. Yabancı öğrencilerin Türkiye’ye gelmesinin önemli olduğunu ancak onlara kimlerin Türkçe öğreteceği konusunun da büyük önem teşkil ettiğini dile getiren Rektör Şahin, “Yabancılara Türkçe öğretmek, Türklere Türkçe öğretmekle aynı şey değil. Düzenlenen bu ve benzeri sertifika programları, alanda yaşanan sorunun aşılabilmesine de olanak sağlıyor. Benzeri çalışmalara önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyor, aldıkları sertifikaların mesleki gelişimlerine önemli değerler kazandırmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ile ASÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mutlu Uygun’un konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikalarının, hocalarına ise “Teşekkür Belgelerinin” takdimiyle sona erdi. 80 saat süren eğitim programının ardından 13 kursiyer sertifika almaya hak kazandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.