Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Aksaray’da yapılıyor

Yamaç paraşütü sporunun dünyada düzenlenen en büyük organizasyonu PARAGLIDING WORLD CUP YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI 22-28 Ağustos 2016 tarihleri arasında 100’ü yabancı toplam 200 pilotun katılımı ile Aksaray Hasandağı’nda gerçekleştirilecek..

Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Aksaray’da yapılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ağustos 2016 02:51

İlimizin turizm çeşitliliğinin artırılması, başta yamaç paraşütü olmak üzere tüm hava sporlarının aktif olarak yapıldığı gözde bir merkez haline getirilmesi amacıyla, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin çabalarıyla, 2014 yılında Yamaç paraşütü Festivali, 2015 yılında Hasandağı XC Open Yamaç Paraşütü Türkiye Kupası Şampiyonası  yapılmıştı. Başarıyla gerçekleştirilen bu organizasyonların ardından , uluslararası boyutta   dünyanın en büyük yamaç paraşütü organizasyonu olan PARAGLIDING WORLD CUP,YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI 22-28 Ağustos 2016 tarihleri arasında Aksaray Hasandağı’nda gerçekleştirilecek.

Bu büyük organizasyonu Aksaray’ımıza yakışır şekilde gerçekleştirebilmek için Aksaray  Belediyesi ve Aksaray Valiliği ve ilgili kurumlar yaklaşık bir yıldır hazırlıklarını sürdürüyor.

Konu hakkında düşüncelerini bildiren İlimiz Valisi Aykut PEKMEZ, “Aksaray’ın çok yönlü özellikleri, tarihi ve doğal güzellikleri ile bölge içerisinde özel bir yere sahip olduğunu ifade etti. Vali PEKMEZ, Aksaray’ın güzelliklerini ve turizm değerlerini daha iyi tanıtabilmek ve ilimizin bilinirliğini artırmak amacıyla farklı aktivitelerin yapılması gerektiğini, bu çerçevede özellikle ilimizin en önemli değerleri arasında gösterilen Hasandağı’nda son yıllarda faaliyetlerin artırıldığını, Hasandağı’nın her  yönü ile değerlendirilmesi için planlamaların yapıldığını belirtti. Vali PEKMEZ, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan PARAGLIDING WORLD CUP,YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONASI’nın da bu bağlamda önemli bir etkinlik olduğunu, dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizin muhtelif illerinden Aksaray’a gelecek profesyonel yamaç paraşütü pilotlarının Hasandağı’nda uzun mesafe  uçuşlar gerçekleştireceklerini ve şampiyonanın bir hafta boyunca devam edeceğini ifade etti. Vali PEKMEZ, tüm halkımızı ve özellikle spor severleri Hasandağı’nda gerçekleştirilecek yamaç paraşütü etkinliklerine davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

GOSBF Türkiye Hava Sporları İl Temsilcisi ve Organizasyon Sorumlusu hemşehrimiz Abdullah KAHRAMAN yapılan çalışmalar ve organizasyonun gidişatı hakkında şu bilgileri verdi. “Yamaç paraşütü dünyada son yılların en gözde ve hızlı gelişen doğa ve havacılık sporudur. Ülkemiz ve özellikle de Aksaray coğrafi yapısı ve uygun iklim koşulları sayesinde Yamaç paraşütü sporuna son derece uygun keşfedilmemiş gizli bir cennettir. Yapılacak olan bu yarışma için yamaç paraşütünün Şampiyonlar ligi diyebiliriz. Hasandağı Karbeyaz otel mevkiinde bulunan 2500 m² lik kalkış alanından yapılacak startla başlayacak olan yarışma, pilotlara verilen 70-100 km’ lik zorlu uçuş görevlerinin en kısa zamanda bitirilmesini amaçlamaktadır.  Bu kapsamda aralarında Fransa, İngiltere, İtalya, Rusya, Almanya, Belçika, Norveç, İran, Polonya , Güney Afrika ve Amerika  gibi çok farklı ülkeden yaklaşık 100’ü yabancı toplam 200 üst düzey profesyonel Yamaç Paraşütü Pilotu ile yarışmayı takip için çok sayıda yerli ve yabancı basın yayın mensubu bir hafta süresince ilimize geleceklerdir. İlimizin turizmine büyük katkısı olacak bu şampiyona sayesinde Aksaray’ın tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bir açı ile tanıtma fırsatı da yakalamış olacağız. 22- 28 Ağustos tarihleri arasında, bir hafta süresince Aksaray semaları rengarenk yüzlerce paraşüt ile şenlenecek olup tüm organizasyon halkımıza açık olarak düzenlenecek, halkımızın özellikle de gençlerimizin farklı kültürlerle kaynaşması , doğa ve havacılık sporu ile kucaklaşması sağlamak amacı ile Hasandağı kalkış alanına halkımızın ulaşımı ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Bu kapsamda; böylesine büyük uluslararası bir yarışmayı Aksaray’ımıza kazandıran Sayın Valimiz Sayın Aykut PEKMEZ, Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin YAZGI  başta olmak üzere  destek ve gayretlerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza hava sporları camiası olarak şükranlarımızı arz eder ve tüm halkımızı bu dev organizasyona davet ederiz.” Dedi..

14054715_1154306251309860_1038089809_n

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.