Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

62 dönümlük sanayi parseli yeni yatırımcılara tahsis edildi

OSB Yönetim Kurulu daha önce açıkladığı yatırıma başlanmayan parsellerin iptal ederek yeni yatırımcılara tahsis edilmesi ile ilgili kararı uygulamaya başladı..

62 dönümlük sanayi parseli yeni yatırımcılara tahsis edildi
Aksaray Anadolu AŞ
27 Ekim 2015 15:50

Yatırımcılara tahsis edilen ancak kanunun öngördüğü sürede yatırıma başlanmayan 62 dönümlük sanayi parselini yatırım yapacak yeni yatırımcılara tahsis edildi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Vali Şeref Ataklı Başkanlığında, Aksaray Belediye Başkanı OSB Yönetim kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı, Yönetim Kurulu Üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar’ın katılımıyla OSB Bölge Müdürlüğünde yapıldı.

Gündemindeki konuları değerlendirdiklerini ifade eden Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Ataklı toplantı sonunda yaptığı açıklamada; 160 kişinin daha istihdam edileceği 62 dönümlük sanayi parselinin yeni yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi.

Vali Ataklı açıklamasında; “Tahsisi edilen yerlerde yatırımlarını yapmayan yatırımcıların tahsislerini kaldırıp yeni tahsis talep edenlere vereceğimizi daha önce söylemiştik. Bu doğrultuda daha önce iptal edilen parsellerden 62 dönümlük parseli yeni yatırımcılara tahsisi ettik. Toplam 160 civarında istihdam imkânı sağlanmış oldu.’ dedi.

Toplantıda Aksaray OSB’nin yatırımcılar açısından daha uygun şartlara getirilmesi için görüşme ve değerlendirmede bulunduklarına değinen Vali Ataklı: ‘Elektrik işletmesinin devri konusunda çalışmalar devam ediyor. Yılsonuna kadar OSB yönetimi olarak elektrik işletmesini üstlenmiş olacağız. Yine geleceğe yönelik olarak düşünülen hizmet binası ihtiyacı konusunda proje çalışmaları devam ediyor. En önemli hususlardan bir tanesi olan OSB’ye şehir ulaşımını sağlayan yolun asfaltlanması konusu vardı. Bu yolda belediyemiz tarafından asfalt çalışmaları başladı. En kısa sürede tamamlanacak Belediye Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Hep beraber OSB’nin daha iyi hale gelmesi için çalışmalar yürütülmektedir’ dedi.

Aksaray Belediye Başkanı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı’da yaptığı açıklamada; alınan kararların hayırlı olması dileğinde bulunarak, İl Özel İdaresi tarafından altyapısı hazırlanan OSB bağlantı yolunda asfalt çalışmalarının başladığını söyledi. Yazgı, kısa sürede tamamlanacak çalışma sonunda OSB’yi şehre bağlayan yolda ulaşımın rahatlayacağını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.