Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Yazgı: Aksaray’ımızı hep birlikte tanıtacağız

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensupları ve basın temsilcileri ile düzenlenen programda bir araya geldi..

Yazgı: Aksaray’ımızı hep birlikte tanıtacağız
Aksaray Anadolu AŞ
11 Ocak 2016 17:52

Grand Altuntaş Hotel’de düzenlenen akşam yemeğine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar, Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya ile ulusal ve yerel çok sayıda medya mensubu katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray basını ile çok iyi bir dayanışma içinde olduklarını ve yaptıkları hizmetleri basın aracılığı ile kamuoyuna tanıttıklarını ifade ederek “Öncelikle tüm gazeteci ve medya mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum ”dedi.

“UYDU YAYININA BAŞLAYARAK BİZLERİ DÜNYANIN HER YERİNDE TANITTIKLARI İÇİN ART VE KANAL 68 TV’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Yazgı konuşmasının başında Basın yayın organlarının Aksaray’ı hem Türkiye’ye hem de Dünyaya tanıttığına dikkat çekerek şunları söyledi

“Bizim başlangıçtan beri hedefimiz şuydu; Aksaray’ımızı marka şehir yapmak. Tanınırlığını bilinirliğini birçok noktada daha da artırmaktı. Bu çalışmaların en önemli göstergelerinden bir tanesi de televizyonda, radyoda, gazetede, dergide bunu en iyi şekilde gösterebilmekti. ART Televizyonu ile Kanal 68 Televizyonunu ve değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Niye bunu söylüyorum çünkü uyduya çıkmak hakikaten bir cesarettir. Böylesine büyük bir yükün altına girdikleri için kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Yurtdışına gittiğimiz zaman orada yaşayan Aksaraylı hemşerilerimizden tutunda tüm Türkiye’nin farklı noktalarındaki kardeşlerimize varıncaya kadar bizleri seyrediyorlar bizleri takip ediyorlar. Yapılan bütün çalışmalarımızdan dolayı bizlere teşekkürlerini gönderiyorlar. Bu nedenle hem ART hem de Kanal 68’e teşekkür ediyorum”

“AKSARAY’IMIZI SOMUNCU BABA FİLMİYLE EN ÜST DÜZEYDE TANITACAĞIZ”

Aşkın Sırrı Somuncu Baba filmini basının da desteği ile en iyi şekilde tanıtacaklarını ifade eden Başkan Yazgı “Sizlerin de bildiği gibi 1 Nisanda inşallah gösterime girecek olan Somuncu Baba Hazretlerinin filmiyle de tanıtım noktasında bir üst kademeye çıkacağımıza ben inanıyorum. Bununla ilgili çalışmalarımız inşallah sizlerin de destekleri ve gayretleriyle devam edecektir. Hedefimiz ve isteğimiz şehir olarak bir şeyi bir markayı ön plana çıkartmak ve onun üzerinden tanınırlığımızı artırmaktır” şeklinde konuştu.

SÜDEMEN “ BELEDİYELER VE BELEDİYE BAŞKANLARI MEDYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen’de yaptığı açıklamada   “Bu toplantının özellikle basın mensupları için çok daha önem arz ettiğini biliyoruz. Çünkü şehrin sahibi olarak belediye başkanları sadece hizmetlerini medya vasıtası ile duyurmak değil, medyanın kendi içerisindeki meslek örgütlerine destek olsun medya mensupları olsun ayrı ayrı verdiği destekte var. Onun için belediyelerin ve belediye başkanlarının medya için ne kadar önemli olduklarını burada bir kez daha vurgulamak isterim. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yani çalışan gazetecilerin bayramı diyelim. Geleceğe daha güzel bakalım ve bugünü de güzel yaşayalım.” şeklinde konuşarak tüm medya mensuplarının gününü kutladı.

ACAR “BELEDİYE BİZİM PAYDAŞ KURULUŞLARIMIZDAN BİR TANESİDİR”

Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ise konuşmasında Başkan Yazgı’nın göreve gelmesiyle Belediye- Medya arasında uyumlu bir çalışma olduğuna dikkat çekerek

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 3 gündür ilimizde değişik etkinlikler düzenlendi. Bunlardan sonuncusunu yani finalini de Aksaray belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı gerçekleştirdi. Sayın Başkan kendisine yakışanı yaptı. Şu anda Aksaray’ın medya sektöründe her kademesinde çalışan arkadaşlarımız bu salonda bizlerle birlikte. Onun için teşekkür ediyorum. Hakikaten radyosundan, televizyonuna, gazetesine, internet sitesine kadar tüm çalışan arkadaşlarımız burada. Medyanın birlikte çalışmış olduğu kurumların başında bir ilde belediye gelir.

Belediye bizim paydaş kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Belediye Başkanımızın göreve gelmesiyle birlikte bütün medya sektörü karşılıklı uyum içerisinde çalışmakta ve bu uyumdan dolayı da ben başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün medya çalışanı arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kutlu olsun. Özlük haklarının verildiği daha iyi şartlarda çalışmalarını temenni ediyorum.” Dedi ve böyle bir ortamı sağladığı için Başkan Yazgı ’ya ayrıca teşekkür etti.

Yapılan açıklamalar sonrası Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, medya mensuplarının eski terminal projesi, TMO silolarının yerine yapılacak park projesi, şehir içme suyu projesi ve sanayi projesi hakkında sordukları soruları cevaplandırdı ve projelerin son durumuyla ilgili önemli bilgiler aktardı.

“ESKİ TERMİNAL PROJESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BAŞLADIĞI İLK YER OLACAKTIR”

Başkan Yazgı Eski Terminalin yerine yapılacak proje ile ilgili şunları söyledi “ Bildiğiniz gibi biz aslında projeyi daha önce başlatacaktık ama oradaki esnaflarımızın talepleri doğrultusunda 20 Aralıkta yıkımı gerçekleştirdik. Şu anda son toparlanmaları yapılıyor. Geçen hafta 5 Ocakta Eski Terminalle ilgili bir ihale yaptık. İlk ihalemiz tamamen otopark için oldu. Otopark kısmı bittiği andan itibaren de üst yapı ihaleleri yapılarak üst yapıyla ilgili de çalışma yapılacak. Sizlerde biliyorsunuz ki orası Aksaray’ımız için önemli bir noktadır. Bizim hedefimiz kentsel dönüşümü bir yerlerden başlatabilmekti. İşte burası da inşallah ilk başladığımız yer olacak. Bundan sonrada çalışmalarımız Allah nasip ederse bununla beraber devam edecek.”

Bu arada Eski terminalle ilgili yeni bir isim arayışı içinde olduklarını ifade eden Başkan Yazgı “ Biz buranın eski terminal olarak anılmasını istemiyoruz. Yeni bir isim verilmesini istiyoruz. O konuda da önerileriniz fikirleriniz onu da değerlendirmek isteriz” dedi.

“SİLOLARIN YERİNE GÜZEL BİR OTOPARK VE PARK PROJESİ YAPACAĞIZ”

Mevcut siloların durumu ile ilgili de bilgi veren başkan Yazgı “ En önemli işlerimizden bir tanesi eski terminal projesiydi ondan sonra da sırada hemen karşısında silolarla ilgili projemizi yapmaktı. Sürecin bu zaman kadar uzamasının tek sebebi daha önce başlayan hukuksal sürecin devam etmesiydi. Bilirkişilerin hazırlamış olduğu raporlar ve değer tespitleri çok sıkıntılıydı, biz bu değer tespitleri ve raporlara itiraz ettiğimizden dolayı süreç biraz uzadı. Son aşamayı sizlerle paylaşmak istiyorum ilk başlarda yüksek rakamlardayken biz inanın onun % 10, % 20’ye fiyatta indirimler yaptırdık. Bu noktayı inşallah sözleşmeyi imzaladığımız zaman sizlerle paylaşacağız. İşe ilk başladığımız rakamla şu anda anlaştığımız rakam arasında tamamen % 80 bir fark var. Onu söylemek istiyorum. Daha önce 100 birimden bahsediyorken şu anda 20 birimlere kadar indirdik. Bu da tamamen ikili görüşmeyle, hukuksal boyutu ve farklı yönler kullanmak suretiyle bunu gerçekleştirdik.

Şu andaki aşama Ankara’da genel müdürle yapmış olduğumuz konuşmada artık biz işin parasal boyutunu tamamen bitirmiş durumdayız. Sadece onlara tekliflerimiz var. Şu anda teklifler değerlendiriliyor. Birincisi silonun taşınmasını düşündüğümüz yer. İkincisi de lojman olarak yapmayı düşündüğümüz yer ile ilgili onlara hazırladığımız son çapımızı, taslağımızı kendilerine sunmak üzereyiz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde inşallah bu sunumumuzu gerçekleştirip onların da tamam demesiyle en son da Tarım Bakanımızın onaylamasıyla biz bir an önce inşaatımıza ve işlemimize başlayacağız. Çok iyi bir noktadayız. Daha önce yaşanan hiçbir sıkıntı çok şükür bu dönemde yok. En kısa zamanda yeni silolarımızı inşallah yapacağız. Onlara vereceğimiz lojmanları yapacağız. Onları oraya taşıdıktan sonra bu bölgeyi tamamen yıkıp güzel bir parkı Aksaray’ımıza kazandıracağız. Tabi bunun altına da bir otopark yapmak suretiyle bu bölgedeki otopark sıkıntısını ortadan kaldırıp rahatlatmış olacağız” dedi.

“İÇMESUYU İLE İLGİLİ PROJEMİZ HAYATA GEÇTİ”

Şehrin içme suyu sıkıntısını çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini ve bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Yazgı “ Sizlerde biliyorsunuz ki seçim döneminde çok büyük bir sıkıntı çekmiştik. Eylül ayında su en fazla kokunun olduğu bir noktaya yükselmişti. Bunun en büyük sebebi barajın içinde bulunan bilimsel anlamıyla ALG dedikleri yosundan kaynaklanan bir sorundu. Yosunu biz arıtma tesislerimizde klor katmak suretiyle öldürdüğümüzde tepkime olarak ta koku açığa çıkıyordu. En büyük sıkıntı buydu. O dönemde de bizim hem Orman Bakanlığında projelerimizi geçirmemiz ardından da hem de Kalkınma Bakanlığımızla da imzalarımızı atmamız suretiyle sizlerin de bildiği gibi projemiz hayata geçmiş oldu” dedi.

Devlet Su İşleri ile geçen hafta yaptığımız görüşmede Şubat ayının ortalarında inşallah ilk kısmının ihalesi yapılmış olacak. 6 Tane su kuyusunun sularının şebekemize katılması için ilk çalışma bir taraftan başlayacak. Bizim projemizin içerisinde 6 tane su kuyusunun şebekemize katılması projesi, bununla beraber arıtma projesi ve o hat üzerinde yapmayı planladığımız su depoları olacak. Yani 3 tane farklı işi biz gerçekleştirmiş olacağız. İlkinin yapım ihalesi Şubat ayının ortalarında gerçekleştirilecek. Mayıs-Haziran ayı gibi ikinci ihale yapılacak.

İkinci ihalede su depolarıyla ile ilgili olacak , su depolarının özelliği şöyle olacak ,Aksaray’ın iki günlük su ihtiyacını karşılayacak şekilde su depoları yapmayı planlıyoruz. Allah korusun bütün imkânlar kesildi, su ihtiyacınız var,bizim şu anda su depolarımız olmadığı için bu kapasitede suyumuz yok. Biz bu kapasiteyi güçlendirecek su depoları yapacağız.  Bununla beraber TOKİ bölgesinde Cumhuriyet Mahallesinin olduğu bölgelerde de belli kotların üzerinde su çıkmasında problem yaşanıyor. Onları da bitirmek noktasında yapacağımız bu su depoları projesi de bu kapsamın içinde olacaktır.

Üçüncü ve son yapılacak çalışma ise arıtma tesisi olacak. Bu arıtma tesisi de o kuyulardan çıkan suyun arıtıldıktan sonra şehre verilmesi aşaması olacak. Onunla ilgili de arıtma tesisi projesi şu anda laboratuvar sonuçları tekrar tekrar inceleniyor en son net bir sonuç çıktıktan sonra 3. Etap olarak o projenin ihalesi gerçekleştirilecek. Dolayısıyla 3 farklı aşamada gerçekleştirilecek su projesinin projeleri tamamen bitmiş durumda Şubat ayında inşallah ilk etap dediğimiz 6 tane su kuyusunun şehir şebekesi içerisindeki çalışmanın yapılmak maksadıyla boruların döşenmesi faaliyetinin başlanması gerçekleştirilecek. İkinci etap dediğimiz depolarla ilgili kısım Mayıs-Haziran ayında olacak.3. ve son aşama ise artıma tesisinin yapılması. Bu tesisin yapılması konusunda DSİ hassas davranıyor. Daha önceki yöntemlerden biraz faklı yöntem gerçekleştiriyor. Birincisi daha uygun maliyetlerle daha güzel tesisler yapabilmek hem de yeni teknolojileri Türkiye’ye kazandırabilmek. Dolayısıyla bunların hepsine toplamda baktığınız zaman Allah nasip ederse bizim hedefimiz 2 sene içinde inşallah şehrimize bu suyu ulaştırabilmek. Dolayısıyla da barajdan aldığımız suyu tamamen kesmek. Allahtan mani olmazsa seçim dönemine girmeden suyla ilgili sorunu tamamen bitirmeyi hedefliyoruz ”dedi

“SANAYİ PROJESİNDE ESNAFIMIZI MUTLU EDECEK ÇÖZÜME ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ”

Sanayi projesi ile ilgili TOKİ başkanımızla beraber oturduk konuştuk. Bir buçuk saate yakın bir görüşmemiz oldu. Sanayi projesinin taşınmasıyla ilgili birkaç tane alternatif vardı. Bizim esas hedefimiz şuydu; oradaki esnafımıza taksit anlamında en uygun koşullarda ikincisi en uygun fiyat aralığında ve en kısa zamanda bulunan mevcut yeri öngördüğümüz yere taşımaktı. Bununla ilgili de kafamıza ve gönlümüze yatan uygun bir çalışmayı inşallah gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İyi gelişmeler var. Şu anda pazarlığımızın son aşamalarını yapmak üzereyiz Esnafımızı inşallah mutlu edecek bir çözüme adım adım yaklaştık. İnşallah birkaç hafta içerisinde bunu tamamlayınca sizlere duyuracağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı ve basın mensuplarına günün anısı olarak çeşitli hediyeler verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.