Dolar 32,3346
Euro 35,2006
Altın 2.247,92
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Yazgı, Anadolu Mektebi Okuma Gurubu öğrencileriyle buluştu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Anadolu Mektebi Okuma Grubu Öğrencileriyle kahvaltı programında bir araya geldi..

Yazgı, Anadolu Mektebi Okuma Gurubu öğrencileriyle buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
7 Mart 2017 17:26

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Anadolu Mektebi Okuma Grubu Öğrencileriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Emekliler dinlenme evi ve çay bahçesinde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Eşi, Gazeteci-Yazar Gülay Alpagut, Portre Yazarı Fahri Tuna ile çok sayıda Anadolu Mektebi Öğrencisi katıldı.

Başkan Haluk Şahin Yazgı, Anadolu Mektebi Okuma Grubu öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada “ Sevgili gençler, gittiğim birçok yerde sizlerden Anadolu Mektebi Okuma Grubundan bahsediyorum. Sizlerin yapmış olduğu çalışmalardan bahsediyorum. Kendinize olan öz güveninizi ifade tarzını ve geleceği nasıl şekillendireceğinizi gördüğümü söylüyorum. Ben sizleri gördükçe neler yapabileceğinizin farkına vardıkça sizlere güvenim ve inancım bir kat daha artıyor.” İfadelerini kullanarak gençlere olan güvenini vurguladı.

Gençlere ve eğitime yönelik birçok hizmet verdiklerini belirten Başkan Yazgı, “ Sizlerle beraber devam eden programın dışında birde ‘ Hadi konuş bakalım’ diye Liseler arası münazara yarışmamız var. Bu yıl, toplam 13 okul katılıyordu. İlk etabı yapıldı 6 tane okulumuz kaldı. Önümüzdeki günlerde ikinci etabı başlayacak. Tabi ki sonunda final olacak. Ben orada ki konuşmamda da şunu demiştim; Şehrimizi tanımanın aslında işin en başından gelen şeylerden biri olması gerektiğini söyledim Onlara Cemaleddin-i Aksaray-i’yi Piri Mehmet Paşayı, Zembilli Ali Efendiyi, Somuncu Babayı,2. Kılıçaslanı mutlaka bilmemiz ve tanımamız gerektiğini söyledim. Şehrimizdeki bu değerli büyüklerimizi mutlaka bilmemiz gerekiyor Piri Mehmet Paşa biliyorsunuz sadrazamlık yapmış hem Yavuz Sultan Selim dönemin de hem de kanuni döneminde sadrazamlık yapmak da böyle herkesin harcı değil. Ama aklı ile bilgisi ile kültürü ile stratejisi ile Rodosun alınması Belgrat’ın alınmasına daha sonra farklı alanlarda yapmış olduğu çalışmalara varıncaya kadar hep örnek alınacak şahsiyetler. Yine Aksaraylı Cemali ailesinde gelen Zembilli Ali Efendi’de bizim Şeyhülislamımız oda aynı dönemde şeyhülislamlık yapmış oda dönemde hem sadrazamlık hem de şeyhülislamlık anlamında çok büyük katkıları olan iki büyük değerimiz. Cemali ailesi ve Cemalettin Aksaray da öyle onlarda dine sonradan gelecek hurafelere engel olmuş bu insanları tanımamız bilmemiz gerekiyor” dedi.

Aksaray’ı anlatan bir kitabın çıkacağını müjdeleyen Başkan Yazgı “Yazar Talha Uğurluel tarafından hazırlanan bir kitap var. Yakında çıkacak inşallah. Aksaray’ımızı anlatan bir kitap. Şehrimizin tanınırlığını arttırmak için yaptığımız güzel bir çalışma olacak” dedi.

Gazeteci Yazar Gülay Alpagut ise yaptığı konuşmada Aksaray’da okuma grubundaki öğrencilerin çok şanslı olduklarını ifade ederek şu görüşlere yer verdi

“Böyle güzel bir organizasyonda bulunmak beni mutlu etti. Ayrıca böyle bir gençliği görmek daha da bir mutlu etti. Gurur duyulacak bir gençliksiniz sizler. Anadolu mektebiymiş ismininiz. Anadolu ruhunu her yerde görmek mümkün. Gözlerinizde görmek, kişiliğinizde, yüzünüzde görmek mümkün. Elinizde bir nimet var. Ben size bunu söyleyeyim. Lütfen bu nimetin kıymetini bilin. Böyle bir değerli Başkanın size yol göstermesi ile çok güzel ilerleyeceğinizi düşünmekteyim. Edirne dedim. Edirne mahzun bir şehir! nasıl mahzun? Ben 28 Şubat mağduru bir insan olarak buradayım. Örtüsünden dolayı okuyamayan bir gençlik vardı bir zamanlar. Örtüsü omuzlarında kaldı diye İstiklal Marşında öğretmeninden tokat yiyen bir bayan karşınızda ve şuan da bakıyorum ki o örtüleri ile dimdik ayakta duran bir gençlik var. Rabbim sizlerden razı olsun, Rabbim başkanımızdan razı olsun. inşallah daha güzel şeyler yapılacaktır. Eğer ki; biz dimdik ayakta durabilirsek bizim bir hedefimiz varsa en güzelini yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yazar Alpagut “15 Temmuzda da gösterdik. Her zaman şu şekilde ilerlemek zorundayız ki; bir hedefimiz var ulaşmak istediğimiz çok güzel yerler var. Eğer biz bunu istiyorsak başarmamız için hiçbir sebep yok. ‘Okuyucular gurubuyuz’ dediniz okuyun ve lütfen yazın. Ne olursa olsun yazın öfkenizi yazın, mutluluğunuzu yazın bir şeye kızdığınız zaman o kızgınlığınızı yazın. İleriye dönüp baktığınızda onları okuduğunuzda çok güzel dersler çıkaracaksınız” dedi.

Portre Yazarı Fahri Tuna ise konuşmasında Aksaray’dan bahsederek şunları söyledi “Kökü mazide olan atide demek. Ati gelecek demek. Mazi dün demek. Gördüğümüz şu ağaçlar var ya bu ağaçların kökü ne kadar sağlam olursa meyvesi de o kadar güzel. Zorluklara karşı da o kadar güçlü kalabilirsiniz. Bir tarafta hep dünde olacağız dünden besleneceğiz ama hiç dünde kalmayacağız. Çünkü biz iki günü eşdeğerde geçen ziyandadır medeniyetinin çocuklarıyız. Çünkü biz ilericiyiz ”dedi.

Yazar Tuna “ Muhteşem bir şehirde yaşıyorsunuz. İnsanları duru ve temiz mert. Tertemiz. Somuncu Babanın Cemali ailesinin tüm izleri; bir taraf ta Piri Mehmet Paşa öbür tarafta Zembilli Ali efendinin bütün o ruhun izleri görülüyor. Tabi bu arada belediyecilik zor iştir. Bu kadar zor işin arasında bin yıl önce bu topraklarda kurulmuş İslam medeniyetinin Anadolu topraklarında bin yıl önce girdiğimiz 650 yıldır da balkanlarda yaşatmaya çalıştığımız bu güzel medeniyetin devamı için sizlere, Zinciriye Medresesinde çok güzel imkânları sağlayan yazarları şairleri buluşturan Aksaray Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı’yı canı gönülden kutluyorum.

Konuşmamın neticesinde şunu söylüyorum “ Okuyacağız. Aydınlanmak ve yarınları aydınlatmak için bin yıl daha bu medeniyeti, Türkçeyi, İslam’ı bu topraklarda yaşatmak için okuyacağız. Okuyorsanız varsınız. Yoksa yoksunuz. Yazıyorsanız varsınız. Yoksa yoksunuz. Bizi sizinle buluşturan Cenabı Hakka şükrederken, Sayın Başkanıma ve değerli eşine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan programa katılan bazı öğrenciler, duygu ve düşüncelerini dile getirdikten sonra kendilerine okuma konusunda her türlü imkânı sağlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Eşine teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.