Dolar 32,3351
Euro 35,1782
Altın 2.246,99
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Yedinci kütüphane Gaziemir Yakacık İlkokulu’na kuruldu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından başlatılan “Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın” projesi başarılı bir şekilde devam ediyor.

Yedinci kütüphane Gaziemir Yakacık İlkokulu’na kuruldu
Aksaray Anadolu AŞ
1 Aralık 2016 16:31

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından başlatılan “Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın” projesi başarılı bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamındaki 7’nci kütüphane, Güzelyurt İlçesi’ne Bağlı Gaziemir Köyü’nde bulunan Gaziemir Yakacık İlkokulu’na kuruldu.

Gaziemir’de düzenlenen açılış töreninde kısa bir konuşma yapan ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, çocukların başarılı bir eğitim hayatı geçirebilmesi için mutlaka kitap okuma alışkanlığı kazanması gerektiğini, bu alışkanlığın da erken yaşlarda edinilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kütüphanelerin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Varol, “Bu çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum. İnşallah, bir çocuğumuz bile bu kütüphaneden faydalanarak gelecekte iyi yerlere gelirse, bu hepimiz için büyük bir mutluluk kaynağı olur” dedi.

ASÜ Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aybala Çayır da, yaptığı kısa konuşmasında, işadamı Tuğrul Oruç’un katkılarıyla kütüphanenin tefrişinin yapıldığını belirtti ve kısa süre sonra yeni bir kütüphaneyi daha faaliyete geçireceklerini söyledi.

Güzelyurt Kaymakamı Yakup Güven ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın teşekkür konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapıldı ve kütüphane gezildi.

Etkinliğin son kısmında Halk Ozanı Mehmet Çil, okuma ve okumanın önemi temalı eserlerini katılımcılarla paylaştı. Kütüphaneye, hayırsever işadamı Tuğrul Oruç’un dedesi olan Cafer Ökçesiz’in ismi verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.