Dolar 32,3352
Euro 35,1602
Altın 2.243,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Yeni hastane inşasında sona gelindi

2016 yılında dönemin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan yeni Aksaray Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 95’lik kısmı tamamlandı..

Yeni hastane inşasında sona gelindi
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mayıs 2017 21:11

2016 yılında dönemin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan yeni Aksaray Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 95’lik kısmı tamamlandı

Aksaray ve bölgesine sağlık hizmeti verecek olan yeni devlet hastanesi inşaat çalışmaları hızla sürüyor. 2016 yılında dönemin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan yeni Aksaray Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 95’lik kısmı tamamlandı. 2017 yılı içerisinde sağlık hizmetine açılması planlanan yeni hastane binası 7 katlı, 1’er kişilik 400 hasta odası, helikopter pisti, yeşil alanı ve otoparkı ile 5 yıldızlı otel konforunda Aksaray ve bölge halkına sağlık hizmeti verecek.

İnşası devam eden hastane binasında incelemelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, İl Başkanı Abdulkadir Karatay ve yönetim kurulu üyeleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Cengizhan Kılıçaslan’dan bilgiler aldı.

Burada bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Türkiye’nin AK Pati iktidarı ile her alanda olduğu gibi sağlık gibi önemli bir alanda da adeta çığır aştığını belirterek, Aksaray’daki sağlık alanında da ciddi gelişmelerin yaşandığını söyledi. Yeni hastane binasının inşaatının hızla devam ettiğini aktaran İnceöz, “AK Parti hükümeti olarak iktidara geldiğimiz ilk yıllarda bile sağlık alanını çok önemsedik. Çünkü yaşanabilir bir ülke için sağlık son derece önemli. İlk yıllarımızda başladığımız çalışmalarla öncelikle vatandaşlarımızı hastane sıralarından kurtardık. Akabinde ilaç kuyruklarından vatandaşlarımızı kurtararak öncelikle kolay bir sağlık hizmeti ortaya çıkardık. Vatandaşlarımızın daha kolay, daha rahat ve daha teknolojik sağlık hizmeti alabilmesi için tüm hastanelerimizi teknolojik sağlık cihazlarıyla donattık. Bugün Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da olmaz denilen sağlık hizmetlerini yaptık. Artık vatandaşlarımız kaliteli sağlık hizmetinin yanı sıra, bir telefonla randevu alarak istediği saatte giderek muayenesini hiç beklemeden olabiliyor. Geçmiş yıllara baktığımızda bunlar gerçekten hayal gibiydi. Ancak şimdi Elhamdülillah tüm bu hizmetleri vatandaşımıza sunduk. Aksaray’daki bu yeni hastanemizin de açılması ile birlikte değil sadece Aksaray, bölgeye sağlık hizmeti vereceğiz” dedi.

‘5 yıldızlı otel konforunda hastane’

Yeni hastane binası inşasını sık sık ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yeni hastane binasının inşasında sona yaklaşıldığını belirterek, bu yıl içerisinde sağlık hizmeti vermeye başlayacağını kaydetti. Yeni hastane binasının 307 bin metrekare alanda, 17 bin metrekare inşaat alanı üzerine, 64 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Başkan Karatay, 7 katlı, 1’er kişilik 400 hasta odası, helikopter pisti, yeşil alanı ve otoparkı ile 5 yıldızlı otel konforunda hastane olacağın kaydetti. Yeni hastanenin sağlık hizmeti vermeye başladıktan sonra diğer illere hasta göndermek yerine bölge illerden hasta alacaklarını belirten Başkan Karatay, “Geçmiş yıllarda vatandaşlarımız sağlık hizmeti için büyük illerdeki hastanelere giderdi. Şimdi çok şükür ki Aksaraylı vatandaşlarımız büyük illere gitmiyor. Çünkü artık her türlü kaliteli sağlık hizmetini Aksaray’da alabiliyor. Artık büyük illere hasta gönderen değil, bölgesinden hasta kabul eden bir sağlık potansiyeline geldik. Allah izin verirse yeni hastane binamızın da açılması ile birlikte çok daha kaliteli ve rahat bir sağlık hizmeti verilecek” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.