Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Yeşil bir kampüs için en önemli gereklilik toprak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, daha yeşil bir kampüs için zor şartlara rağmen samimi gayretlerle çalıştıklarını belirtti..

Yeşil bir kampüs için en önemli gereklilik toprak
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ocak 2018 22:58

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, daha yeşil bir kampüs için zor şartlara rağmen samimi gayretlerle çalıştıklarını belirtti.

Şahin, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı İlker Başgan ve ekibini ziyaret etti. Kampüste yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler veren Şahin, özellikle yeşillendirme konusundaki faaliyetlere değindi. Şehrin tüm dinamiklerini de içine alacak şekilde bu çalışmaları gerçekleştirme gayretlerinden söz eden ASÜ Rektörü, “Üniversitemizde etkili yeşillendirme yapmanın tek yolu, dışarıdan bitki yetiştirmeye uygun toprağın kampüse çekilmesidir. Bu hususta gerekli bilgilendirme toplantılarını ve ziyaretlerini aksatmadan gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar ciddi bir yol aldık ama çok büyük bir alanda toprağa ihtiyacımız var. TÜMSİAD yönetiminin de bu hususta bizlere sağlayacağı katkılar olacağı kanaatindeyiz” dedi. Şahin, daha sonra Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamındaki çalışmalara da değindi.

TÜMSİAD Başkanı İlker Başgan da Üniversite’nin Aksaray için bir değer olduğunu ve yeşil bir kampüsün sadece Üniversite için değil, şehir için de bir kazanım olacağını belirterek, ellerinden geldiği kadar çalışmaya destek olacaklarını kaydetti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.