Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Yetim gülerse dünya güler

Yetim gülerse dünya güler
Aksaray Anadolu AŞ
22 Mayıs 2019 02:02

Aksaray Belediyesi ve (İHH) İnsani Yardım Derneği, her Ramazan ayının 15’inci günü kutlanan “Dünya Yetim Çocuklar Günü” münasebetiyle yetim çocuklar ve ailelerine yönelik iftar programı organize etti.

İftar programı öncesinde çocukları lunaparkta ağırlayan Aksaray Belediyesi, çocukları bu mutlu günde yalnız bırakmadı.

Aksaray’da bulunan yetim çocuk ve aileleri, İslam dünyasında Ramazan ayının 15’inci günü kutlanan “Dünya Yetim Çocuklar Günü” farkındalık gününde unutulmadı. Aksaray Belediyesi farkındalık gündemine dikkat çekmek için bu güne özel bir program düzenlendi.

İlk olarak yetim çocuklara lunaparkın kapını açan Aksaray Belediyesi, çocukların doyasıya eğlenerek unutulmaz bir gün yaşamalarına olanak sağladı. Belediye Başkan Vekilleri ve Belediye Meclis üyeleri çocukları bu mutlu günde yalnız bırakmadı.

Aynı günün akşamında yetim çocuk ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi. İftar programına Belediye Başkanı Evren Dinçer, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, 1.Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi İlker Akkaş, İdare Mahkemesi Başkanı Şenol Karadeniz, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Selime Belde Belediye Başkanı Levent Çevik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, İl Milli Eğitim Müdür H. Ömer Kartal, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bülent Saklav, İl Defterdarı Uğur Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüsnü Yıldız, Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya, İHH Şube Başkanı Önder Özkan, sivil toplum örgüt temsilcileri, İl genel meclis üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, iftar saatinden önce çocuklarla yakından ilgilendi ve yetim çocukların başını okşadı.

Başkan Evren Dinçer yaptığı konuşmada, “Bugün dünyanın en özel çocukları ile aynı sofrayı paylaşıyoruz” dedi. Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in yetimliği yaşadığını aktaran Başkan Dinçer, “Bu yüzden Peygamberimizin bir emaneti olarak sizleri görüyor, başımızın tacısınız diyorum. Bizde bu özel günde sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyuz.

Sadece yılın bir gününde değil her zaman yanınızdayız. Rabbim sizin yüzünüzden tebessümü eksik etmesin” diyerek Ramazan ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

İftardan sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Evren Dinçer, kimi çocuklarla da öz çekim yaptı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.